2019-10-16 05:38

Fost director al Petromservice, reţinut de DIICOT, fiind suspectat de spălare de bani

 |  13:36

Omul deafaceri prahovean Mihai Sorin, fost director general al Petromservice, a fostreţinut, joi, de procurorii DIICOT, la Ploieşti, fiind suspectat de spălare debani într-un dosar în care ar fi vizate alte patru persoane, între care unpreot, afirmă surse judiciare.

Conformsurselor citate, Mihai Sorin, fost director general al Petromservice până înanul 2008, a fost ridicat de la locuinţa sa din Ploieşti, în urma uneidescinderi a procurorilor DIICOT.

Mihai Sorineste suspectat de spălare de bani, delapidare şi constituire de grupinfracţional, în acelaşi dosar fiind cercetate alte patru persoane, între careun preot din Ploieşti.

Potrivitsurselor judiciare citate, în perioada 2003 - 2007 Mihai Sorin ar fi înfiinţatmai multe socităţi comerciale pe numele său sau ale unor apropiaţi. Acestefirme aveau contracte cu Petromservice, căreia îi livrau diferite produse sauservicii la preţuri supraevaluate, în dauna acţionarilor şi a statului, afirmăsursele menţionate.

Una dintreacuzaţiile din dosar este legată de firma Serapis, condusă de soţia omului deafaceri, firmă profilată pe servicii de curăţenie, care, potrivitanchetatorilor, ar fi executat lucrări de dezinsecţie la Petrom şiPetromservice, la preţuri supraevaluate.

De asemenea,o altă acuzaţie este legată de modul în care o parte dintre firmele coordonatede Mihai Sorin şi de apropiaţii acestuia primeau sponsorizări.

Reprezentanţiai Poliţiei au confirmat pentru corespondentul MEDIAFAX că joi dimineaţă auavut loc descinderi la locuinţa din Ploieşti a lui Mihai Sorin şi că acesta afost reţinut.

Mihai Sorindeţine un post de radio la Ploieşti şi are mai multe afaceri legate de comerţîn judeţul Prahova.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray