2020-04-05 07:46

Fost gardian într-un lagăr nazist, pus sub acuzare pentru participare la uciderea a 430.000 de evrei

 |  14:07
Fost gardian într-un lagăr nazist, pus sub acuzare pentru participare la uciderea a 430.000 de evrei

Un presupus fost gardian la un lagăr de exterminarenazist din Polonia a fost inculpat pentru participare la uciderea a 430.000 deevrei, au anunţat procurorii germani, citaţi de BBC News Online.

Germanul Samuel Kunz, în vârstă de 88 de ani, carelocuieşte în apropiere de Bonn, în vestul Germaniei, este acuzat de crimă şi încazul morţii altor zece evrei, în incidente separate. El ar fi fost gardian lalagărul Belzec din Polonia, în perioada 1942-1943.

Centrul Simon Wiesenthal Center îl consideră pe Kunz altreilea pe lista celor mai căutaţi suspecţi nazişti.

Apartamentul acestuia a fost percheziţionat de poliţie înianuarie, când procurorii au declarat că Samuel Kunz a negat că ar fi fostimplicat personal în vreo crimă. Procurorii susţin că acesta a fost informat înlegătură cu punerea sa sub acuzare săptămâna trecută.

Potrivit corespondentului BBC la Berlin, Kunz ar fi fostchestionat de mai multe ori de anchetatorii germani, dar procurorii s-au opritasupra numelui său abia recent, în timpul procesului unui alt suspect, JohnDemjanjuk. Se presupune că cei doi bărbaţi au fost instruiţi la aceeaşi tabărănazistă din Trawniki, în Polonia.

Kunz a fost deja chemat ca martor în procesul luiDemjanjuk, deportat la Munchen din Statele Unite, în mai.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine