2020-08-05 02:39

Fostul campion la șah, Garry Kasparov, a fost eliberat

 |  08:57
Fostul campion la șah, Garry Kasparov, a fost eliberat

Fostul campion mondial de şah rus Garry Kasparov a fost eliberat de un tribunal care îl judeca pentru organizarea ilegală a unei manifestaţii. Opozantul regimului Putin riscă în continuare 5 ani de lagăr pentru că 'a muşcat un poliţist' în scandalul Pussy Riot.

Tribunalul Hamovnişceski din Moscova a estimat că vinovăţia reţinutului nu a fost dovedită de poliţie, a declarat Kasparov ziariştilor, la ieşirea după o lungă audiere care s-a încheiat seara. Opozantul va trebui să răspundă la o acuzaţie de violare a legii cu privire la manifestaţii, mai aspră după revenirea la Kremlin, în mai, a lui Vladimir Putin pentru a-l treilea mandat de preşedinte - şi risca până la 15 zile de închisoare.

'Pentru prima oară, probele aduse de poliţia în uniformă nu au fost acceptate de tribunal, aşa cum se întâmplă zilnic în faţa altor tribunale', a declarat Kasparov, considerând decizia 'istorică', informează Agerpres. 'Această hotărâre va ajuta numeroşi alţi oameni care se vor găsi în aceeaşi situaţie', a adăugat el, mulţumind ziariştilor care au furnizat fotografii şi imagini, ce au fost examinate de tribunal.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639573-07-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz