2020-02-17 14:12

Fostul şef al Serviciului Permise Auto Bacău acuzat de luare de mită, condamnat la închisoare

 |  16:07
Fostul şef al Serviciului Permise Auto Bacău acuzat de luare de mită, condamnat la închisoare

Fostul şef al Serviciului Permise Auto Bacău comisarulVirgil Ardeleanu, trimis în judecată pentru luare de mită, după ce a fost prinsprimind bani de la un instructor auto, a fost condamnat la trei ani deînchisoare de către magistraţii Curţii de Apel Bacău.

Potrivit site-ului Curţii de Apel Bacău, Virgil Ardeleana fost condamnat, joi, la trei ani de închisoare, decizia instituţiei putând fiatacată cu rescurs în termen de zece zile.

În luna decembrie 2008, Ardelean a fost trimis înjudecată pentru patru infracţiuni de luare de mită.

În cursul anului 2007, Direcţia GeneralăAnticorupţie-Biroul Anticorupţie (DGA)Bacău declanşat o anchetă împotriva maimultor lucrători ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şiÎnmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Bacău şi instructori auto, în legăturăcu susţinerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului deconducere auto.

În urma verificărilor, în 18 aprilie 2008 comisarul şefVirgil Ardeleanu a fost prins în flagrant delict, în municipiului Oneşti, dupăce primise suma de 2.900 de euro de la un instructor auto.

În momentul prinderii, inculpatul le-a dat procurorilordoar suma de 1.103 lei, însă la percheziţia corporală s-au găsit cei 2.900 deeuro, alături de un bilet cu numele unor persoane care urmau să susţină în aceazi examenul pentru obţinerea permisului de conducere.

Virgil Ardeleanu a susţinut că s-a întâlnit cuinstructorul în cauză şi cu ceilalţi instructori întâmplător, la o spălătorieauto, unde au băut o cafea în timp ce autoturismul său era spălat. Ardeleanu anegat orice înţelegere referitoare la favorizarea unor candidaţi.

În urma flagrantului delict, fostul şef al Serviciului PermiseAuto Bacău a fost reţinut, pentru 24 de ore, iar ulterior Tribunalul Bacău adispus punerea în libertate a acestuia şi obligarea de a nu părăsi localitateade domiciliu.

Pe parcursul urmăririi penale s-a stabilit că inculpatular fi primit în repetate rânduri, prin intermediul unor examinatori dinsubordine şi instructori auto, persoane cu care acesta se afla în relaţiiconsolidate în timp, diverse sume de bani pentru obţinerea permiselor deconducere. Întâlnirile cu aceştia erau convenite prin formule de comunicarecodificate, în locuri publice aglomerate. Odată cu sumele de bani, inculpatulprimea şi liste cu numele candidaţilor pe care le comunica subordonaţilor săiexaminatori. Simpla comunicare a numelor candidaţilor echivala cu necesitateaimperativă ca aceştia să promoveze proba practică, fapt confirmat ulterior deexaminatori inculpatului.

Astfel, G.I., persoană cu dizabilităţi (deficienţe devorbire şi auz) a denunţat că în cursul anului 2001, cu ocazia susţineriiexamenului pentru obţinerea permisului auto, a fost nevoit să împrumute suma de100 de dolari pe care apoi să o dea, prin intermediul instructorului auto B.P.,comisarului Ardeleanu, care la acea dată avea atribuţii de examinator.

De asemenea, R.F. a denunţat faptul că în cursul luniiaprilie 2008 a dat, prin intermediari, suma de 200 euro pentru obţinereapermisului de conducere auto.

În anul 2005, în calitate de comisar al poliţieijudeţene, Ardeleanu a mai fost acuzat de Asociaţia Instructorilor Auto dinBacău de luare de mită pentru eliberarea de permise auto în alb. Denunţătoriis-au adresat atunci autorităţilor din Botoşani, deoarece, afirmau instructoriiauto, în judeţul Bacău nimeni nu i-ar fi luat în seamă. Ardeleanu era acuzat,împreună cu un alt comisar, de ilegalităţi la examenul de obţinere a permiselorauto.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine