2019-10-20 19:34

Franţa şi Germania cer amânarea aderării României la Schengen

 |  16:12
Franţa şi Germania cer amânarea aderării României la Schengen

Miniştrii de Interne ai Franţei şi Germaniei au transmisCE o scrisoare prin care se solicită amânarea aderării României, dar şi aBulgariei, la Schengen, solicitarea fiind de asemenea adresată preşedinţieibelgiene a UE şi Ungariei, care va prelua preşedinţia, au declarat surseeuropene.

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că estevorba despre un demers franco-german adresat atât Comisiei Europene, cât şipreşedinţiei belgiene în exerciţiu a UE, precum şi viitoarei preşedinţii ungarea Uniunii, al cărei mandat va începe la 1 ianuarie 2011.

Solicitarea comună a Franţei şi Germaniei se bazează pe de-o parte peneîndeplinirea unora dintre obiectivele asumate în cadrul MCV, legate decorupţie, justiţie şi combaterea crimei organizate, deşi scrisoarea precizeazăcă, în mod formal, nu ar trebui făcute conexiuni între aderarea la Schengen şiMecanismul de Cooperare şi Verificare.

Autorii demersului semnalează de asemenea existenţa unor probleme legate degestiunea frontierelor şi de politica de azil, documentul menţionând că"în contextul procesului de analiză a aderării la Schengen ar trebui ţinutcont de probleme legate de gestiunea frontierelor externe ale SpaţiuluiSchengen şi de politica de azil", mai susţin sursele citate.

Contactat de MEDIAFAX, consilierulprezidenţial pentru afaceri europene, Leonard Orban, a confirmat existenţaacestui demers fără a oferi însă detalii.

Purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Afaceri Interne CeciliaMalmstrom a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu a fost primită nicio scrisoare şică orice comentariu pe această temă va fi făcut după primirea unui documentoficial.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-05-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray