2020-04-10 05:38

Funcţionarii publici anunţă grevă generală pe termen nelimitat din 27 septembrie

 |  14:39
Funcţionarii publici anunţă grevă generală pe termen nelimitat din 27 septembrie

Funcţionariipublici vor declanşa greva generală pe termen nelimitat din 27 septembrie, aanunţat, marţi, liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP),Sebastian Oprescu, apreciind că "funcţionarul public este flămâmd şiîndatorat".

El adeclarat, într-o conferinţă de presă, că aproximativ 34.000 de funcţionaripublici afiliaţi la Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici vor intra îngrevă generală pe termen nelimitat, din 27 septembrie, cerând revenirea lasalariul avut înainte de diminuarea cu 25%, stoparea disponibilizărilor şiprotecţia juridică a funcţionarilor publici.

PreşedinteleSNFP a spus că este posibil ca Federaţia Naţională a Sindicatelor dinAdministraţie să se solidarizeze cu greva generală a SNFP.

"Dacăvom reuşi să corelăm acţiunile sindicale şi cu alte federaţii, putem devansadata grevei generale în 22 septembrie, atunci când va fi un mare miting înCapitală, dar noi nu vom mai participa la pichetări şi mitinguri pentru că nuam rezolvat nimic cu aceste proteste", a afirmat Sebastian Oprescu.

Potrivitacestuia, odată cu declanşarea grevei generale va fi blocată activitatea în 350de instituţii publice din administraţia publică centrală şi locală, precumGarda Financiară, Inspecţia Muncii, Protecţia Consumatorilor, CNSAS, MinisterulAfacerilor Externe, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor, GardaNaţională de Mediu.

LiderulSindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici a mai spus că jumătate dintefuncţionarii publici au un salariu cuprins între 600 şi 700 de lei.

"Funcţionarulpublic este flămând, îndatorat, n-are stabilitatea locului de muncă,stabilitate salarială, iar cu aceşti funcţionari nu se pot combate fenomenelecare afectează bugetul de stat, adică evaziunea fiscală, munca la negru,protecţia consumatorului", a adăugat Oprescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine