2020-07-03 20:29

Funeriu susţine că sunt “interese” pentru ca noua Lege a Educaţiei să nu fie votată

 |  13:45
Funeriu susţine că sunt “interese” pentru ca noua Lege a Educaţiei să nu fie votată

MinistrulEducaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, cănoua Lege a Educaţiei "loveşte în interesele nelegitime" dinînvăţământul superior, motiv pentru care este blocată în Senat de cei care auinterese directe ca învăţământul superior "să nu fie curăţat".

DanielFuneriu a declarat, la Alba Iulia, că învăţământul universitar va fi curăţat cuadevărat doar după ce Senatul României va vota noua Lege a Educaţiei şi se voraplica noile prevederi legale.

"Dupăcum bine ştiţi această Lege a Educaţiei loveşte în interesele nelegitime dinînvăţământul superior, motiv pentru care în Senatul României cei care auinterese directe ca învăţământul superior să nu fie curăţat blochează aceastălege", a spus Funeriu.

Ministrul aprecizat că în ultimele zile a făcut o analiză a banilor care au fostdistribuiţi universităţilor pentru investiţii şi a observat că au exista"abuzuri" în distribuirea acestor sume.

"Esteoare o întâmplare că în mandatul doamnei Andronescu, Universitatea Politehnicăa primit de două şi de trei ori mai mulţi bani pe investiţii decâtUniversitatea Bucureşti sau alte universităţi similare cu UniversitateaPolitehnică. Ei bine, aceste abuzuri trebuie să se încheie. Vedem influenţafoarte negativă a amestecului politicului în viaţa universităţilor", aafirmat Funeriu.

Întrebat deconflictul dintre fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu şiUniversitatea "Spiru Haret", Daniel Funeriu a spus că a fost doar"un război mediatic care nu a dus la nicio rezolvare punctuală asituaţiei".

"A fostun război mediatic. Din păcate, pe fapte dacă ne uităm rezultatele încep săapară doar acum când aplicăm legea. În mandatul meu legea va fi aplicată întotalitate şi nu cred că vor exista cazuri în care să se comită abuzuri. Avem ogândire foarte clară la nivelul ministerului pentru ca aceste abuzuri să seîncheie", a adăugat Funeriu.

La AlbaIulia se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, consfătuirea naţională ainspectorilor şcolari generali din întreaga ţară.

La întâlnireparticipă, pe lângă şefii inspectoratelor şcolare, şi reprezentanţiiMinisterului Educaţiei, printre care ministrul Daniel Funeriu, secretarul destat pentru învăţământul preuniversitar Oana Badea, directorul general încadrul MECTS, Liliana Preoteasa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-04-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz