2020-04-07 10:44

Galaţi: Nivelul Prutului a depăşit, la Oancea, cota istorică înregistrată în 2008

 |  12:46
Galaţi: Nivelul Prutului a depăşit, la Oancea, cota istorică înregistrată în 2008

Nivelul Prutului măsura, luni, la Oancea, 652 decentimetri, depăşind cota istorică de 648 de centimetri înregistrată în 2008,iar autorităţile gălăţene intervin în continuare pentru supraînălţareadigurilor de protecţie Brateşul de Sus şi Brateşul de Jos.

"Deşi prognozele hidrologice indică în continuarecreşteri ale nivelului Prutului, apa curge cu o mai mare viteză, având învedere că Dunărea a scăzut şi poate prelua mai repede surplusul de apă dinPrut", a declarat, luni, Tudorel Trâmbiţaşu, directorul Serviciului deGospodărire a Apelor Galaţi.

În aceste condiţii, autorităţile locale din Galaţiintervin în continuare pentru supraînălţarea digurilor de apărare de pe Prut. "Avem 54 de specialişti de la ApeleRomâne, atât de la noi, din Galaţi, cât şi colegi veniţi din Vaslui şiBotoşani, care lucrează, împreună cu pompierii ISU, la supraînălţarea digurilorde protecţie Brateşul de Sus (aferent satului Şiviţa) şi Brateşul de Jos. Semai lucrează şi la supraînălţarea digului din satul Rogojeni, cu specialişti dela Apele Române şi sătenii din comuna Suceveni. Şi în satul Vlădeşti selucrează la combaterea infiltraţiilor din digul de protecţie, împreună cusătenii din comuna Cavadineşti. De asemenea, specialiştii noştri coordoneazălucrările de combatere a inflitraţiilor apărute în satul Vlădeşti, unde îndigul de apărare al unei acumulări piscicole au apărut infiltraţii”, a mai spusdirectorul Serviciului local de Gospodărire a Apelor Galaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Galaţi,Petrica Paţilea, din cauza nivelului crescut al râului Prut apele au inundat,până în prezent, 120 de hectare de teren agricol cultivat cu porumb aflat înzona inundabilă, din comuna Suceveni, sat Rogojeni şi 350 de hectare de păşune,31 de hectare de teren arabil, 605 hectare din amenajarea piscicolă MaţaRădeanu şi 3,5 hectare de grădini legumicole din satul Vădeni, comuna Cavadineşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine