2020-02-16 20:39

Garda Financiară nu a găsit nereguli privind finanţarea Pandurii de către unităţile din minerit

 |  14:48
Garda Financiară nu a găsit nereguli privind finanţarea Pandurii de către unităţile din minerit

GardaFinanciară Gorj a finalizat controalele la unităţile din minerit şi energieimplicate în finanţarea echipei Pandurii Târgu Jiu, fără a găsi nereguli în modulde cheltuire a banilor publici, a declarat, joi, comisarul-şef Traian Iana.

Conformacestuia, controalele au fost făcute la complexurile energetice Turceni şiRovinari, la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, precum şi la firmaArtego SA, cea din urmă fiind unitate privată, producător de benzi, în special,pentru exploatările miniere.

Controlul aînceput în urmă cu peste o lună, în baza unei solicitări a Biroului TeritorialTârgu Jiu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind parte a unei anchete deschisedupă ce deputatul Dan Morega, fost preşedinte al PNL Gorj, şi liderul sindicalConstantin Creţan, implicat în mineriadele din 1999, au solicitat publicanchetarea modului în care clubul Pandurii foloseşte banii proveniţi dinminerit şi energie. Cererile celor doi au fost formulate în condiţiile în careminerii sunt trimişi constant în şomaj tehnic, ambii susţinând că fondurile nuau fost utilizate legal.

Şeful GărziiFinanciare Gorj, Traian Iana, a declarat, joi, că în urma controlului nu aufost descoperite nereguli în finanţarea echipei de fotbal.

"A fostîntocmită o notă finală de control şi înaintată către DNA. Pot să vă spun că nuau fost descoperite ilegalităţi sau alte probleme în modul de alocare afondurilor către echipa de fotbal de către unităţile supuse controlului. Astfelde controale au fost efectuate şi în anii trecuţi şi nici atunci nu au existatprobleme", a afirmat Iana.

Preşedinteleechipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat că rezultatelecontrolului sunt unele fireşti, clubul neprimind licenţă pentru a juca în LigaI dacă ar fi avut probleme de natură financiară.

"Anualeste făcută licenţierea clubului, iar pentru asta e nevoie să demonstrăm şi cănu suntem grevaţi de sarcini financiare. Suntem dispuşi însă la orice controlsolicitat de către oricine, nu e nicio problemă, din punctul nostru de vedere”,a spus Condescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine