2020-05-31 21:09

Geoană:Discuţia pe Schengen a avansat către întrebarea dacă nu cumva România e nepotrivită pentru UE

 |  13:54
Geoană:Discuţia pe Schengen a avansat către întrebarea dacă nu cumva România e nepotrivită pentru UE

PreşedinteleSenatului, Mircea Geoană, a declarat, joi, la o dezbatere, că discuţia privindintrarea României în spaţiul Schengen a căpătat accente dramatice în Europa,întrucât nu se referă la frontiere, ci a avansat către întrebarea dacă nu cumvaRomânia este nepotrivită pentru UE.

"Dacăvă uitaţi puţin pe o discuţie, pe Schengen: nu este o discuţie desprefrontierele României, ci o discuţie care capătă accente dramatice în Europa, încare, de la întrebarea dacă România a intrat nepregătită în Uniunea Europeană,discuţia avansează către întrebarea dacă nu cumva România este nepotrivităpentru Uniunea Europeană", a spus Geoană.

PreşedinteleSenatului a arătat că între cele două întrebări pe care le-a enunţat există odiferenţă evidentă de nuanţă şi a pledat pentru depăşirea diferenţelorideologice dintre politicieni în scopul de a repara lucrurile care nu merg bineîn România.

"Credcă înţelegeţi această nuanţă extrem de importantă şi cred că avem obligaţia cutoţii, indiferent de clivajul politic, de pasiunile pe care le avem şi deapartenenţele ideologice la diverse curente politice să încercăm să facem cevapână nu este prea târziu", a spus Geoană.

Ela arătat că, dacă România nu se va îndrepta către dezvoltare şi nu va corectalucrurile care nu merg bine, atunic riscă să devină "bolnavulEuropei".

"Dacănu tragem câteva concluzii asupra lucrurilor care nu merg bine în România şi nuîncercăm să le corectăm şi să punem ţara pe un drum al dezvoltării, riscul pecare eu îl văd la nivelul României este să ne transformăm uşor-uşor într-un felde bolnav al Europei", a spus Geoană.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-04-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine