2020-06-04 07:59

Grevă spontană a angajaţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Harghita

 |  17:13
Grevă spontană a angajaţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Harghita

Aproximativ200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Harghita au încetat,luni, activitatea, timp de două ore, nemulţumiţi că nu şi-au primit bonurile demasă pentru luna septembrie.

Aproximativ200 dintre angajaţii spitalului harghitean au încetat lucrul, la ora 14.00,asigurând doar urgenţele.

"Oameniisunt foarte nemulţumiţi, au salarii de 500-600 de lei pe lună şi dacă nicibonurile de masă, pe care le aşteaptă încă de la mijlocul lunii octombrie, nule mai primesc nu au cu ce să mai trăiască", a declarat corespondentuluiMEDIAFAX liderul Sanitas Harghia, Nyulas Emma.

Reprezentanţiiprotestatarilor au avut o discuţie cu managerul spitalului, dr. Demeter Ferenc,de la care au plecat la fel de nemulţumiţi.

"Le-amspus că nu am primit suficienţi bani de la Casa de Asigurări de Sănătate,astfel încât să le putem da şi salariile şi celelalte drepturi. A trebuit săoptez între a le da salariile sau bonurile de masă. Bonurile le vor primi pestecâteva zile, când CJAS ne va asigura fondurile necesare", a declarat dr.Demeter Ferenc.

Laora 16.00, protestul spontan s-a încheiat, iar asistentele şi infirmiereleşi-au reluat activitatea.

Potrivitconducerii spitalului, miercuri va avea loc o nouă discuţie între conducereaSpitalului Judeţean de Urgenţă şi cea a CJAS, pentru acordarea bonurilor demasă angajaţilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine