2020-04-07 10:30

Guvernul a amânat până la 1 octombrie introducerea rovinietei electronice, din cauza contestaţiilor

 |  18:30
Guvernul a amânat până la 1 octombrie introducerea rovinietei electronice, din cauza contestaţiilor

Guvernul a amânat cu două luni, până la 1 octombrie,introducerea rovinietei electronice, din cauza numeroaselor contestaţii lalicitaţia de selectare a firmei care va realiza noul sistem de plată atarifului pentru drumuri naţionale, contestaţii care au întârziat punerea înfuncţiune a sistemului.

Decizia de amânare a termenului a fost luată prinordonanţă adoptată de Guvern.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale dinRomânia (CNADNR) anunţase iniţial că rovinieta electronică va fi introdusă la 1august.

CNADNR a selectat, la sfârşitul lunii decembrie 2009,consorţiul Novensys Corporation/UTI Systems pentru a livra sistemul, valoareacontractului fiind de 35,96 milioane de lei, fără TVA.

Din cauza numeroaselor contestaţii formulate asupraprocedurii de achiziţie, contractul a fost însă încheiat abia în iunie 2010,conform documentului adoptat de Executiv.

"Având în vedere complexitatea sistemului care vatrebui livrat de câştigătorul licitaţiei, acesta nu poate fi realizat într-untermen atât de scurt încât la data de 1 august 2010 să fie funcţional. Înaceste condiţii, este necesară prorogarea termenului de achitare a tarifului deutilizare prin intermediul sistemului informatic de emitere, gestiunemonitorizare şi control al rovinietei (SIEGMC) şi, implicit, a celorlalteactivităţi care derivă din utilizarea sistemului, de la 1 august 2010 la 1octombrie 2010, dată la care sistemul va fi funcţional", se arată înordonanţă.

Odată cu implementarea sistemului electronic de emitereşi control al taxei de drum, trebuia să fie introdusă şi rovinieta cu termen devalabilitate de 90 de zile, dar şi acest termen a fost amânat pentru 1octombrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine