2019-05-24 18:27


Guvernul a anulat sau suspendat circa 20.000 dosare de ajutoare sociale, suspecte de fraudă

 |  15:51
Guvernul a anulat sau suspendat circa 20.000 dosare de ajutoare sociale, suspecte de fraudă
Un sfert dintre dosarele de asigurare a venitului minimgarantat controlate de către autorităţi au fost suspendate sau anulate,deoarece beneficiarii nu aveau dreptul să primească acest sprijin, la care seadaugă alte mii de dosare anulate pentru indemnizaţii de handicap şi pensii deinvaliditate.

Datele prezentate, duminică, la videoconferinţaGuvernului cu prefecţii, de către ministrul Muncii, Mihai Şeitan, relevă căautorităţile au verificat până în prezent aproximativ 50% dintre dosarele înbaza cărora este asigurat venitul minim garantat, control în urma căruia s-aimpus suspendarea sau anularea a 24% dintre aceste dosare, încheiate cupersoane care nu aveau dreptul să primească acest sprijin.

Ministrul a arătat că există localităţi în judeţeleBacău, Prahova, Timiş şi Prahova în care au fost anulate toate dosareleîncheiate pentru venitul minim garantat, numărul acestora ridicându-se la peste10.000 persoane.

În cazul indemnizaţiilor pentru handicap, din cele peste40.000 dosare verificate au fost suspendate circa 6.000 dosare, din cauzasuspiciunilor de fraudă, urmând să fie aplicate "sancţiuni juridice şipenale", potrivit sursei citate.

Şeitan a adăugat că au fost verificate şi 39.000 dosarepentru pensii de invaliditate, iar rezultatul controlului a condus la"depensionarea" a 3.200 persoane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638939-01-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG