2020-05-25 14:05

Guvernul taie la rectificare din bugetele locale pentru salarii în învăţământ şi ajutoare

 |  13:42
Guvernul taie la rectificare din bugetele locale pentru salarii în învăţământ şi ajutoare

Sumele defalcatedin TVA pentru finanţarea cheltuielilor de la nivel local cu salariile şisporurile în instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat vor fi diminuatede Guvern prin rectificare bugetară, tăieri de cheltuieli urmând să fieefectuate şi din bugetul de finanţare a ajutorului social

Proiectul celeide-a doua rectificări bugetare din acest an, obţinut de MEDIAFAX, relevă căsumele totale defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţareacheltuielilor descentralizate la nivel local cu salariile, sporurile,indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, precum şi contribuţiileaferente acestora din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat vor fireduse cu 247,1 milioane lei, la 8,2 miliarde lei.

Nu vor fi operatediminuări de cheltuieli în judeţele Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov,Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Sibiu,Teleorman, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

În acelaşi timp,sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor cu ajutorul social şiajutorul pentru încălzirea locuinţei vor fi diminuate cu 5,6 milioane lei, la725,6 milioane lei.

Reducerile decheltuieli vor fi însă efectuate doar în judeţele Bacău, Botoşani, Dâmboviţa,Gorj, Ialomiţa, Maramureş, Neamţ, Tulcea, Vaslui şi municipiul Bucureşti.

Proiectul derectificare va fi aprobat luni de Guvern. Prima rectificare bugetară din acestan a fost efectuată în luna august.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine