2020-08-07 22:16

Hackerii români au speriat America

 |  08:21
Hackerii români au speriat America

Biroul American de Investigaţii a deschis de 12 ani la Bucureşti o filială pentru a combate infracţionalitatea informatică din ţara noastră, care îi afectează în mod direct pe cetăţenii americani. În mod paradoxal, de atunci, atacurile date de hackerii români la coturile americanilor au crescut, creeând prejudicii de milioane de dolari.

Marţi, procurorii DIICOT au descins la locuinţele a 20 de suspecţi din Bucureşti şi în judeţele Gorj, Olt, Ilfov, Vâlcea, Bacău, Timiş şi Caraş-Severin. Aceştia sunt acuzaţi că au înşelat aproximativ 100 de cetăţeni SUA cu nu mai puţin de 4 milioane de dolari.

Metoda utilizată este una clasică: "Anunţurile fictive postate de către învinuiţi erau create prin modificarea unor anunţuri reale, prin schimbarea numelui, adresei de email şi a altor date ale vânzătorului sau ale bunurilor oferite spre vânzare, cumpărătorii fiind astfel induşi în eroare şi determinaţi să transfere, în conturi indicate de învinuiţi, un avans, fără a primi ulterior bunurile licitate", explică procurorii. Tot magistraţii dezvăluie şi cum se protejau membrii grupării pentru a nu fi descoperiţi de către autorităţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-10-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz