2020-05-31 20:26

Harghita: Proiectil de artilerie din cel de-al doilea război mondial, găsit în curtea unei biserici

 |  13:55
Harghita: Proiectil de artilerie din cel de-al doilea război mondial, găsit în curtea unei biserici

Unproiectil de artilerie din cel de-al doilea război mondial a fost descoperit,miercuri, de un muncitor care făcea săpături în curtea bisericii romano-catolicedin Zetea, judeţul Harghita.

Biroulde Presă al Inspectoratului de Poliţie Harghita a informat, joi, că proiectilula fost găsit de un muncitor din localitate, în timp ce lucra în curteabisericii romano-catolice.

Acestaa sunat la 112, iar poliţiştii din comună au sosit imediat şi au izolat loculpână la sosirea pirotehniştilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de UrgenţăHarghita şi a specialiştilor de la Biroul Arme, Explozivi, Substanţe Toxice(BAEST) din cadrul IPJ.

"Proiectilulgăsit provine din cel de-al doilea război mondial şi era în stare avansată dedegradare. Întrucât era foarte periculos să îl transportăm de la Zetea până laPoligonul din Miercurea Ciuc, am decis ca elementul de muniţie să fie distrus înapropierea localităţii în care a fost găsit, pe un teren ales de specialiţi,cât mai departe de prezenţa umană", a declarat, joi, şeful BAEST,comisarul şef Ştefan Teslovan.

Potrivitsursei citate, de la începutul anului şi până în prezent au fost găsite în judeţulHarghita şi distruse 11 proiectile de artilerie grea şi mai mult de 1.500 decartuşe de război.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-04-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine