2020-08-10 01:57

Haşotti: Băsescu a semănat vânt, România culege furtună

 |  17:48
Haşotti: Băsescu a semănat vânt, România culege furtună

Senatorul PNLPuiu Haşotti susţine că ţara noastră se aflăîntr-o perioadă de criză politică pentru că Traian Băsescu "a semănat vântşi acum România culege furtună".

"În opiniamea, astăzi România se află într-o criză politică nu pentru că Opoziţia nu estede acord să voteze legile aberante ale guvernului: pensiile, salariile,educaţie, bugetul, ci pentru că timp de şase ani de zile preşedintele TraianBăsescu a semănat vânt şi acum România culege furtună", a declaratHaşotti, duminică, într-o conferinţă de presă.

Senatorulliberal consideră că un alt motiv al acestei crize politice este dat de faptulcă şeful statului şi PDL au fost de acord ca din majoritatea parlamentară săfacă parte şi un partid format din persoane provenite de la alte formaţiunipolitice.

"Al doileamotiv este că preşedintele Băsescu şi PDL au încurajat ca în această majoritateparlamentară să intre un partid compus din indivizi care nu au niciun fel demorală politică, un partid de transfugi politici, care au fost mituiţi, care aufost cumpăraţi cu interese, cu bani, cu funcţii. Din acest punct de vedere esteimposibil să funcţionezi ca o ţară normală, cu un guvern sprijinit, întrealtele, şi de aceşti indivizi", a mai spus Puiu Haşotti.

El consideră căun alt motiv al crizei politice este reprezentat de faptul că minorităţilenaţionale au o reprezentare prea mare în Parlament, iar deputaţii din grupulminorităţilor naţionale au primit voturi mai puţine chiar decât cele necesarepentru alegerea unui consilier judeţean.

"Dacăadăugăm faptul că la moţiunea de cenzură Guvernul a scăpat pentru că grupulminorităţilor naţionale, compus din 18 deputaţi, a votat împotriva moţiunii decenzură, avem aproape o imagine completă. Trebuie să gândim o altă legeelectorală în care minorităţile să fie reprezentate, dar soarta României să nudepindă de nişte parlamentari, unii dintre ei care au obţinut voturi mai puţinedecât un consilier judeţean. În opinia mea, alegerea lor este şi oarecumneconstituţională pentru că pentru un parlamentar al unei minorităţi naţionalecircumscripţia este întreaga Românie ceea ce nu este în regulă. Sunt înfavoarea reprezentării minorităţilor naţionale în Parlamentul României, dartrebuie să existe un număr cât de cât de voturi, să spunem 50 la sută sau 40 lasută din mandatul unui deputat, nu zece la sută, nu cu 2.400 - 2.500 de voturise poate intra în Parlamentul României", a mai spus Haşotti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz