2020-02-28 12:23

Haşotti despre “Legea jurnalistului” propusă de Ioan Ghişe: “Ignoraţi-l, legea lui e o mare prostie”

 |  16:11

Liderulsenatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, căsugerează mass-media să îl ignore de acum înainte pe liberalul Ioan Ghişe,apreciind că iniţiativa legislativă a acestuia, "Legeajurnalistului", este o imensă prostie.

"Sugerezîntregii mass-media din România ca de aici încolo să îl ignore pe domnulsenator Ioan Ghişe. În acest fel, poate va înţelege şi dânsul că propunerea pe carea făcut-o este o imensă prostie", a susţinut Puiu Haşotti.

Liderulsenatorilor PNL a precizat că "a-l ignora pe domnul Ghişe înseamnă a nu ise mai cere niciodată opinia pe niciun fel de subiect".

Haşotti aprecizat că Ioan Ghişe nu are sprijinul grupului parlamentar pentru promovareainiţiativei sale legislative, adăugând că senatorul PNL nu este sprijinit nicide partid în acest demers.

SenatorulPNL Ioan Ghişe a depus, marţi, la Senat, "Legea jurnalistului",conform căreia ziariştii trebuie să aibă "carte de jurnalist", săactiveze în cabinete jurnalistice, să fie atestaţi o dată la trei ani,examinaţi psihologic anual, proiectul prevăzând şi sancţiuni pentru"delicte de presă".

Purtătorulde cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că"Legea jurnalistului", promovată de Ioan Ghişe, nu are aprobarea BPCşi a grupului parlamentar din Senat, menţionând că liberalii nu vor susţine omodificare legislativă fără consultarea tuturor factorilor implicaţi.

Oportunitateainstituirii mecanismelor de reglementare a presei în afara autoreglementăriitrebuie să fie decisă exclusiv în interiorul profesiei, prin consensul şi întermenii stabiliţi de asociaţiile industriei mass-media, a declarat, marţi,pentru MEDIAFAX, Indira Crasnea, preşedintele CRP.

JurnalistulCristian Tudor Popescu a declarat, pentru MEDIAFAX, în replică la proiectul"Legii jurnalistului", că o lege ca aceea propusă de senatorul PNLIoan Ghişe "ar avea un efect devastator asupra presei, asupra libertăţiiei, câtă mai este".

CristiGodinac, preşedintele MediaSind, a declarat, pentru MEDIAFAX, că iniţiativa luiIoan Ghişe-care a depus marţi la Senat "Legea jurnalistului"-este"la fel de periculoasă ca şi iniţiativa preşedintelui României de a introducepresa la capitolul vulnerabilităţi în Strategia de Apărare a Ţării".

Mircea Toma,preşedintele ActiveWatch, a declarat pentru MEDIAFAX, în replică la proiectul"Legii jurnalistului", iniţiat de către senatorul PNL Ioan Ghişe, că"este un reuşit test de simţ al umorului pentru parlamentari".

VictorCiutacu, redactor-şef Jurnalul Naţional, a declarat pentru MEDIAFAX, în replicăla proiectul "Legii jurnalistului", că "recidiva domnului Ghişeîn domeniu ţine mai degrabă de patologic", după "gogomănia cu o ştirebună, una rea".

Cezar Ion,preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor din România (AJR), a declarat pentruMEDIAFAX, în replică la proiectul "Legii jurnalistului", că IoanGhişe se amestecă exact în domeniul pentru care nu are niciun fel decalificare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-02-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine