2020-08-07 22:07

Hidroelectrica va investi 130 milioane de euro pentru certificate verzi

 |  13:42
Hidroelectrica va investi 130 milioane de euro pentru certificate verzi

Compania de stat Hidroelectrica, aflată în insolvenţă, va investi în următorii ani 130 milioane de euro în construcţia de microhidrocentrale, pentru a putea beneficia se schema de sprijin prin certificate verzi acordată de către stat producătorilor de energie din surse alternative.

Promovarea unor proiecte de investitii optimizate pe criterii de eficienţă energetică, la capacităţi noi de producţie, care să se califice pentru acordarea de certificate verzi, reprezintă o prioritate pentru Hidroelectrica până în 2016, deoarece finalizarea lor va aduce venituri suplimentare de 165 euro pe fiecare MW de energie regenerabilă produs şi va permite amortizarea accelerată a investiţiilor", a declarat, într-un comunicat, administratorul judiciar al companiei de stat, Remus Borza.

Compania are în plan investiţii de 130 milioane de euro pentru construcţia de microhidrocentrale, iar până în 2016 va finaliza mai multe unităţi în judeţul Hunedoara. Pentru a putea primi certificate verzi, hidrocentralele trebuie să aibă o putere instalată mai mică de 10 MW.

Potrivit companiei, în urma investiţiilor de 130 milioane de euro va obţine anual venituri suplimentare de 14,2 milioane de euro din tranzacţionarea certificatelor verzi.

Sistemul de certificate verzi este forma de ajutor acordată de către stat companiilor care investesc în unităţi de producţie a energiei din durse regenerabile, respectiv vânt, soare, apă şi biomasă.

Certificatele verzi sunt acordate gratuit de către stat producătorilor de energie din surse regenerabile, care apoi le vând furnizorilor de energie. Astfel, un producător de energie din surse alternative câştigă atât din vânzarea electricităţii pe care o produce, cât şi din comercializarea certificatelor verzi.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în luna iunie şi se află în administrarea judiciată a firmei Euro Insol, al cărei reprezentant este Remus Borza.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-11-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz