2020-02-24 08:30

Honorius Prigoană vrea să înfiinţeze un trust de presă, care va purta numele România Ta

 |  17:57
Honorius Prigoană vrea să înfiinţeze un trust de presă, care va purta numele România Ta

HonoriusPrigoană vrea să înfiinţeze un trust de presă, care va purta numele România Taşi care va cuprinde un canal de televiziune, un post de radio, un cotidian şiun portal, investiţia totală fiind de circa 5 milioane de euro.

Astfel,Honorius Prigoană, acţionarul unic al SC Univers Media SRL, a depus un dosar laConsiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a obţine licenţăaudiovizuală pentru televiziunea trustului.

În şedinţade joi a CNA a fost analizată solicitarea SC Univers Media SRL de acordare delicenţă audiovizuală pentru televiziunea de ştiri România Ta. La şedinţă aufost prezenţi, din partea postului, Florin Miclăuş, coordonator tehnic şieditorial, şi Valentina Vasilescu, director de marketing, însă membriiConsiliului au dorit să ştie mai multe despre componenta editorială aproiectului şi au decis să discute acordarea licenţei într-o şedinţăulterioară.

"Postulde televiziune, radioul, ziarul şi portalul vor fi integrate şi va fi un singurtrust. Va exista un studio central, o televiziune centrală, pe care va intra şiprogram local, câteva ore pe zi", a declarat, joi, Honorius Prigoană.

De asemenea,acesta a spus că prioritară este lansarea televiziunii şi a portalului deştiri, ziarele şi postul de radio urmând să fie lansate în etapa adoua."Televiziunea va fi lansată imediat ce avem licenţă", a declaratPrigoană.

Acesta nu avrut să facă publice informaţii cu privire la echipa postului. "Deocamdatănu vreau să fac publice lucrurile care ţin de organizarea internă", asubliniat Prigoană.

"Existăleasing operaţional pentru echipamente de televiziune şi aş vrea să accesez şifonduri europene", a mai spus acesta cu privire la finanţarea trustului, acărui investiţie se ridică la circa 5 milioane de euro.

"Ce potsă vă spun este că va revoluţiona piaţa media din România", a concluzionatPrigoană.

Conformdosarului de la CNA, televiziunea România Ta va emite 24 de ore din 24, având90% producţie proprie şi 10% producţii audiovizuale ale altor producători.Programele difuzate vor fi de informare (50%), dar şi educative (20%),culturale (15%) şi religioase (5%). Publicitatea va reprezenta 10% din timpulde transmisie.

Valoareainvestiţiei pentru întregul grup media se ridică la aproximativ 5 milioane deeuro, din care 1,5 milioane de euro reprezintă aportul propriu, iar restulsumei va fi acoperită din credite bancare.

Echipamenteletehnice ale postului au fost achiziţionate în proporţie de 70%.

De asemenea,trustul vizează extinderea la nivel naţional, prin studiouri teritoriale,redacţii de ziar şi site-uri locale. Conform documentaţiei, în total suntprevăzute peste 200 de staţii locale de televiziune. Investiţia va fifinalizată în trei etape, în prima fază fiind prevăzute oraşele reşedinţă dejudeţ, în termen de şase luni de la intrarea în emisie, etapa a doua vizândoraşele cu peste 50.000 de locuitori, în termen de un an de la intrarea înemisie, şi în etapa a treia sunt prevăzute oraşele cu peste 10.000 delocuitori.

Structuralocală va fi independentă din punct de vedere administrativ şi editorial,precum şi financiar, dar coordonată editorial şi orar de structura centrală, semai arată în documentaţie.

În ceea cepriveşte componenta de radio-TV, de la nivel central, vor fi difuzateinformaţii administrative de interes naţional, iar programele locale vor aveadouă dimensiuni: una judeţeană şi una metropolitană. Un program cadru va fitransmis de la Bucureşti prin satelit şi va fi acoperit de programe locale lanivel judeţean şi metropolitan. De asemenea, vor exista transmisiuni în afaraţării.

Cotidianulva fi conceput la sediul central - coperta şi eventual încă 2 - 3 pagini deinteres naţional, care vor fi transmise la sediile locale prin internet, aiciurmând a fi completate cu câte pagini se consideră necesar. Cotidianele localevor purta denumirea de "Independentul de...", la care adaugă numelelocalităţii respective.

Bugetelestaţiilor locale de radio-TV şi cotidian nu vor depăşi 4.000 - 5.000 de euro pelună. Pentru partea online, există infrastructură şi servere, se mai precizeazăîn documentaţia citată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine