2020-04-08 10:02

Hossu a făcut plângere penală împotriva ministrului Funeriu pentru că ar fi împiedicat ilegal greva

 |  16:00
Hossu a făcut plângere penală împotriva ministrului Funeriu pentru că ar fi împiedicat ilegal greva

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa",Bogdan Hossu, a formulat o plângere penală, ca persoană fizică, împotrivaministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, considerând că acesta a împiedicatilegal greva angajaţilor din învăţământ, prin ameninţări şi emiterea unui ordinde ministru.

Bogdan Hossu a formulat această plângere, considerându-secă ministrul a comis mai multe infracţiuni prevăzute şi pedepsite de lege, searată într-un comunicat de marţi al confederaţiei. "În plângerea penală seaduc argumente care susţin faptul că Daniel Funeriu a încălcat Legea nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială, în condiţiile în care, prinameninţare, violenţă ori prin folosirea de mijloace frauduloase, a încălcatexercitarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului, precum şi argumente dincare rezultă încălcarea, de către ministru, a articolul 246 din Codul penal,referitor la «fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilorsale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în moddefectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale uneipersoane»", potrivit comunicatului.

Plângerea este urmarea faptului că ministrul DanielFuneriu a împiedicat, prin emiterea nelegală a unui ordin, exercitarea la datade 31 mai, a dreptului la grevă al mai multor profesori, cetăţeni români,susţine Hossu.

"Ministrul a emis Odinul 3979/2010 prin care aîmpiedicat exercitarea dreptului la grevă al profesorilor care, la dataemiterii ordinului, erau numiţi în comisiile de examen şi-şi exprimaseră dejaadeziunea la grevă. Ordinul ministrului a fost susţinut şi de o serie dedeclaraţii publice ale acestuia care au fost difuzate de mass-media",potrivit sursei citate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-01-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine