2020-02-24 14:53

Iacob: Am dispus începerea urmăririi penale faţă de Spitalul "Panait Sârbu"

 |  20:20
Iacob: Am dispus începerea urmăririi penale faţă de Spitalul "Panait Sârbu"

ProcuroriiParchetului instanţei supreme au dispus începerea urmăririi penale faţă deSpitalul "Panait Sârbu" - Maternitatea Giuleşti, sacţiunile putândmerge până la desfiinţarea unităţii sanitare, a anunţat, miercuri, MariusIacob, şeful Secţiei Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul PICCJ.

Procurorulşef Marius Iacob a declarat că anchetatorii au constatat încălcarea normelor desecuritate în muncă, de securitate a sistemelor electrice, gestionarearesurselor umane, existând posibilitatea să fie extinsă urmărirea penală şi încazul altor persoane fizice.

De asemenea,Marius Iacob a arătat că anchetatorii iau în calcul luarea unor măsuriasiguratorii pe bunurile spitalului, care însă să nu afecteze bunul mers alunităţii sanitare.

La dosar s-adepus o asigurare medicală de malpraxis în valoare de 500.000 de euro încheiatăanul trecut, însă prejudiciul estimat în această fază a cercetărilor este maimare de un milion de euro.

Miercuri afost prezent la Parchetul instanţei supreme managerul interimar al MaternităţiiGiuleşti, care urmează să depună o serie de acte cerute de anchetatori. Deasemenea, tot miercuri a fost convocat şi fostul manager Bogdan Marinescu, carea depus mai multe documente legate de repartizarea atribuţiilor angajaţilorspitalului.

"Fostulmanager nu are calitate procesuală şi urmează să fie audiat", a mai spusMarius Iacob.

La Parchetulinstanţei supreme au fost, miercuri, patru din cei nouă părinţi ai bebeluşilorde la Maternitatea Giuleşti. Doi dintre aceştia s-au constituit parte civilă,urmând să precizeze sumele pe care le solicită ca despăgubiri. Unul dintrepărinţi a declarat în faţa procurorilor că nu se constituie parte civilă şi nudoreşte niciun fel de despăgubire.

Marius Iacoba mai spus că joi sunt aşteptate concluziile preliminare ale expertizeirealizate de specialiştii de la Petroşani, care lucrează în trei schimburipentru a o finaliza. În funcţie de aceste concluzii şi de elementele care vormai reieşi din audieri procurorii vor dispune şi alte măsuri procesuale.

Cincibebeluşi au murit şi şase sunt răniţi grav în urma incendiului produs în 16august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri. Cei şase bebeluşi răniţi,printre care două perechi de gemeni, sunt internaţi din 16 august la Spitalul"Grigore Alexandrescu".

În acest caza fost arestată, marţi, asistenta Florentina Cîrstea, de la MaternitateaGiuleşti, pe care procurorii Parchetului instanţei supreme o acuză de ucideredin culptă şi vătămare corporală din culpă.

Procuroriisusţin în propunerea de arestare preventivă că asistenta Florentina Cîrsteaşi-a ignorat şi sfidat atribuţiile de serviciu când a lăsat nesupravegheat înmod nejustificat salonul de la Maternitatea Giuleşti şi a fost într-un altsalon şi la toaletă, moartea bebeluşilor fiind violentă.

Întreagaconducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizareaanchetei, în urma dispoziţiei primarului general Sorin Oprescu, la scurt timpdupă ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţiisanitare. Unitatea sanitară a fost închisă până la finalizarea anchetei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine