2020-02-26 18:34

Iacob: Incendiul de la Giuleşti a avut două etape, cauza fiind un conductor improvizat

 |  19:13
Iacob: Incendiul de la Giuleşti a avut două etape, cauza fiind un conductor improvizat

Procurorulşef Marius Iacob a declarat, luni, că incendiul de la Maternitatea Giuleşti aavut două etape, pornind de la un conductor electric improvizat, după care s-a extinsfoarte rapid la contactul cu aerul comprimat şi oxigenul de la aparatele dinSecţia de Terapie Intesivă.

"Raportultehnico-ştiinţific al Inspectoratului Teritorial de Muncă de determinare aincendiului a stabilit ca împrejurare principală co-existenţa unor conductorielectrici improvizaţi. (...) Incendiul a avut două faze. Prima în mediulnormal, însă s-a extins foarte rapid în momentul în care a intrat în contact cuaerul comprimat şi oxigenul scurs în salon", a spus Marius Iacob.

Procurorulşef a declarat că potrivit specialiştilor, cazul de la Maternitatea Giuleştieste "unic în lume", avându-se în vedere numărul victimelor, vârstaacestora şi modul în care s-a produs.

Îndeclaraţia de presă de luni, procurorul Marius Iacob a afirmat că flacăra acuprins zece la sută din încăperea unde se aflau bebeluşii. în primă fazăarzând "în mediul normal", asistenta medicală ce avea ca obligaţie săsupravegheze salonul lipsind cel puţin 12 minute.

Asistentamedicală Florentina Cârstea a luat la cunoştinţă, luni, învinurile ce îi suntaduse, fiind începută urmărirea penală împotriva ei, pentru ucidere din culpăşi vătămare corporală gravă din culpă.

Ea urmeazăsă fie audiată, a spus Marius Iacob.

Potrivitprocurorului şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrulParchetului instanţei supreme, Marius Iacob, asistenta medicală nu avea ce săcaute în alte saloane ale maternităţii, în condiţiile în care responsabilitateasa era doar supravegherea pacienţilor din Secţia de Terapie Intensivăprematuri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine