2020-02-25 21:24

Iacob: La Maternitatea Giuleşti ar fi fost doar un incendiu, nu şi o explozie

 |  11:56
Iacob: La Maternitatea Giuleşti ar fi fost doar un incendiu, nu şi o explozie

ŞefulSecţiei de Urmărire Penală din Parchetul instanţei supreme, Marius Iacob, adeclarat, joi, că la Maternitatea Giuleşti, din probele strânse până înprezent, a fost vorba doar de incendiu, nu şi de o explozie, precizând că"o înlănţuire nefericită de împrejurări" a dus la tragedie.

ProcurorulMarius Iacob a arătat că sunt avute în vedere de către anchetatori modalităţilede instalare a tuturor aparatelor din salonul de Terapie Intensivă de laMaternitatea Giuleşti, modul în care s-au făcut reviziile tuturor incubatorilorşi aparatelor de aer condiţionat.

Întrebatcare ar fi sursa izbucnirii incendiului de la Maternitatea Giuleşti, MariusIacob a arătat că se lucrează intens la acest aspect, fără a face o precizareîn acest sens. El a mai arătat că se investighează şi modul în care personalulmedical şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu.

Marius Iacoba adăugat că sunt analizate mai multe piste în această anchetă, arătând că afost vorba despre o înlănţuire nefericită de împrejurări care a dus la trategiade la Maternitatea Giuleşti.

"Rezultăcă a fost doar un incendiu şi că nu s-a produs şi o explozie", a mai spusMarius Iacob.

Întrebatdespre următorii paşi în anchetă, Marius Iacob a arătat că cercetarea la faţalocului s-ar putea încheia vineri. El a precizat că cercetările continuă cuaudierea personalului medical şi auxiliar de la Maternitatea Giuleşti, apărinţilor bebeluşilor şi a altor persoane.

El a maispus că asistenta Florentina Cârstea, cea care se afla pe tură luni seară, însalonul în care erau cei 11 bebeluşi, a fost audiată până în prezent o singurădată.

Iacob aprecizat că vineri, la Poliţia Capitalei va continua audierea personalului medicalde la Maternitatea Giuleşti, precum şi a unor părinţi.

Cazulprivind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de Secţia deUrmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte deCasaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem"pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Primii treibebeluşi au murit luni seară, având probleme cardiorespiratorii, iar altul adecedat marţi. Încă un bebeluş a murit, în noaptea de miercuri spre joi, laSpitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", ridicând astfel număruldeceselor la cinci.

La Spitalul"Grigore Alexandrescu" se află internaţi şase bebeluşi răniţi înincediul de la Maternitatea Giuleşti, starea lor fiind gravă.

Întreagaconducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizareaanchetei, în urma dispoziţiei primarului general Sorin Oprescu, la scurt timpdupă ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţiisanitare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-08-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine