2020-02-18 21:48

Igaş: Toate inspectoratele de Poliţie din ţară vor fi evaluate. Vor urma şi alte demiteri

 |  16:47
Igaş: Toate inspectoratele de Poliţie din ţară vor fi evaluate. Vor urma şi alte demiteri

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, adeclarat, joi, la Sibiu, că toate inspectoratele de Poliţie din ţară vor fiverificate atât în acest an, cât şi în anul 2011 şi fiecare raport de analiză aactivităţii va fi discutat "punctual".

"Urmează săanalizez fiecare inspectorat. Şi în acest an, şi în 2011 vom face o evaluare aIPJ-urilor. Când vom avea la nivelul fiecărui IPJ un raport clar, îl vomanaliza punctual. Am făcut până acum la IPJ Neamţ, Arad şi Bistriţa", a declarat, într-oconferinţă de presă, ministrul de Interne.

Întrebat dacă în urma raportului de la IPJ Neamţ va fi schimbată întreagaconducere de acolo, Igaş a răspuns că este convins că sunt necesare"modificări în conducerea IPJ Neamţ" şi a precizat că redobândirea"credibilităţii" poliţiştilor este importantă, de aceea va trebui sămeargă "până la capăt" cu ancheta în acest caz.

"Categoric, atunci când toate măsurile vor fi finalizate, cred cuconvingere că va trebui să facem modificări în conducerea IPJ Neamţ şi vomvedea, la momentul potrivit, cine va lua conducerea. Ceea ce vreau să transmiteste că ne preocupă siguranţa cetăţeanului, că ne preocupă credibilitateafiecărui poliţist şi cred că remedierea imaginii pe care o avem acum ţine înprimul rând de noi. Trebuie să mergem până la capăt, pentru a recâştiga credibilitateaPoliţiei", a declarat Igaş.

În plus, Igaş a afirmat cădemiterea fostului şef al Poliţiei Române, Petre Tobă, "are legătură cu ces-a întâmplat la Neamţ", dar a anunţat că vor urma şi alte demiteri.

"Măsurile luate sunt corecte şi echilibrate, luate în urma unei stăride fapt găsite. Demiterea lui Tobă are legătură cu ceea ce s-a întâmplat laNeamţ, pentru că nu este permis niciunui angajat al Ministerului de Interene sătolereze asemenea fapte, care înţeleg că erau cunoscute de mai mult timp. Ceicare au trebuit să plătească într-o primă fază au plătit, dar vor urma şialţii", a declarat Igaş.

Corpul de Control al ministrului Internelor a început verificările la IPJNeamţ în urma asasinatului din 14 noiembrie şi după ce şeful comisarul şef AurelianVasea Şoric a fost acuzat că ar "pactiza" cu lumea interlopă.

La scurt timp după asasinat, Dan Valentin Fătuloiu, şeful Departamentuluide Ordine şi Siguranţă Publică, i-a propus ministrului de Interne, Traian Igaş,schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef AurelianŞoric-Vasea, pentru management defectuos. Cererea de destituire a lui Şoric avenit ca urmare a faptului că presa locală a relatat că inspectorul şef Şoricar avea o relaţie de amiciţie cu fraţii Mararu.

În urma scandalului de la Neamţ, , marţi, atât pe şeful Departamentului de Ordine şiSiguranţă Publică Dan Valentin Fătuloiu, cât şi pe şeful Poliţiei Române, PetreTobă.

Igaş preciza că a propus premierului eliberarea din funcţii a celor doi înurma analizei evenimentelor din ultimele zile de la Piatra Neamţ.

El anunţa, marţi, că şeful IPJ Neamţ Aurelian Şoric a fost eliberat dinfuncţie, la cererea acestuia.

Noul şef al Poliţiei Române, Liviu Popa, preciza, miercuri, că AurelianŞoric a demisionat din funcţia de şef al IPJ Neamţ încă de vineri, 19noiembrie, dar că acest lucru nu a fost făcut public pentru ca activitatea Inspectoratuluisă poată fi reorganizată în linişte.

Comisarul şef Dorel Manole a fost numit la conducerea IPJ Neamţ, în locullui Aurelian Şoric.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-04-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine