2020-04-03 08:57

Iliescu: Băsescu simte că pierde teren şi a decis, tactic, să ia distanţă faţă de Guvern

 |  12:46
Iliescu: Băsescu simte că pierde teren şi a decis, tactic, să ia distanţă faţă de Guvern

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat,luni, înaintea şedinţei BPN, că preşedintele Traian Băsescu simte că"pierde teren" pentru că a făcut o "imprudenţănecaracteristică" asumându-şi măsurile de austeritate şi că, din aceastăcauză, a decis, tactic, să ia distanţă faţă de Guvern.

Iliescu a arătat că opinii diferite dintre preşedinte şipremier reprezintă "o chestie de conjunctură", întrucât Guvernul nuare curajul să se detaşeze de preşedinte. "Preşedintele a împins Guvernulla nişte măsuri total ineficiente din punct de vedere economic şi social. Şiprima formulă, cu afectarea salariilor şi a pensiilor, şi cu atât mai mult adoua, cu creşterea TVA, loveşte în nivelul de viaţă al oamenilor şi aşa foartedificil. Ori, preşedintele a ieşit primul în faţă. O imprudenţănecaracteristică domnului Băsescu. Dar el a fost cel care a anunţat măsurile deausteritate şi şi-a asumat această răspundere pentru reducerea salariilor şipensiilor", a spus Iliescu.

El a arătat că, după aceea, datorită soluţiei CurţiiConstituţionale, care a arătat că măsura este neconstituţională în ceea cepriveşte pensiile, Guvernul a apelat la o soluţie care este şi maipenalizatoare pentru toţi salariaţii şi pentru oamenii cu venituri mici. "Preşedintele simte că pierde teren dinacest punct de vedere şi atunci ia distanţă faţă de Guvern. Asta este măsuralui tactică, pentru că, altminteri, nu avem avem un Guvern care să aibă curajulsă se detaşeze de preşedinte", a afirmat fostul preşedinte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine