2019-08-18 14:07

Iliescu: În actuala situaţie politică se impune o alianţă cu liberalii

 |  21:09

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat,luni, în CExN, că în actuala situaţie politică se impune o alianţă întresocial-democraţi şi liberali, el apreciind că dreapta nu trebuie lăsată să serefacă.

"În procesul din 1989, România a fost singura undeRevoluţia, transferarea societăţii, a început cu o revoltă populară şi a avut oorientare de stânga - experienţă rezultată şi în alegerile din mai 1990. Dar,dacă ne uităm la bilanţul tranziţiei din aceşti 20 de ani, dreapta a câştigat.Principali perdanţi ai Revoluţiei sunt muncitorii, care au fost forţa socialăesenţială a Revoluţiei. (...) Beneficiarii sunt alţii, inclusiv liberalii(…)", a spus Iliescu.

El a arătat că PSD trebuie săînţeleagă momentul politic actual şi că în politică se fac şi asemena paşi,precum o alianţă cu adversari ideologici.

"Atunci am avut trei mari orientări: ţărăniştii, liberalii şi noi,care încercam să impunem un concept nou al economiei de piaţă. Dar iată, ei auvenit în 2005 împreună la putere - Alianţa DA - şi au promovat pachetul de legiprivind proprietatea şi justiţia. Au impus principiul «restitutio in integrum»,ceea ce nu s-a întâmplat în Ungaria (...) Dar avem o situaţie dată, când pânăşi liberalii sunt antrenaţi în această bătălie împotriva unei conduceripolitice a ţării care a pus în pericol, din toate punctele de vedere, şidemocraţia şi statul de drept şi mersul înainte al societăţii şi criza în carene aflăm nu poate fi depăşită fără înfrângerea acestei conduceri. Asta ne impune să mergem într-o alianţă cuPNL care a fost şi va rămâne adversarul nostru ideologic. Dar trebuie săînţelegem momentul politic. Nu trebuie să facem concesii. Trebuie să nedefinim propria orientare, dar, când e vorba despre bătălii politice, facem şiasemenea paşi. E mai important pentru ţară,pentru mersul ei, să realizăm acest lucru şi să nu lăsăm dreapta să serefacă", a spus Iliescu.

El a făcut, totodată, un apel la social-democraţi să înceteze disputeleinterne pentru a nu afecta unitatea partidului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray