2019-08-18 16:37

IMS Health România a revizuit în jos avansul pieţei farmaceutice în 2010, de la 9-10% la 7%

 |  13:40

IMSHealth România a revizuit în scădere estimările privind creşterea din acest ana pieţei farmaceutice, exprimată în lei, de la 9-10% la 7%, ca urmare aschimbării sistemului de compensare a medicamentelor şi scăderii puterii decumpărare a românilor.

PotrivitIMS, vânzările totale din piaţa farmaceutică s-au ridicat anul trecut la 8,7miliarde de lei, în creştere cu 18,5% faţă de 2008.

"Cumera de aşteptat, măsurile implementate în cursul acestui an au afectat negativevoluţia pieţei farmaceutice (...) Ne referim aici în primul rând la schimbareametodei de compensare a medicamentelor. Pe de altă parte, e vorba şi de oînrăutăţire a crizei şi de o scădere a puterii de cumpărare", a declaratdirectorul IMS Health România, Corina Ciolan.

Dela 1 iulie a intrat în vigoare un nou sistem de compensare prin caremedicamentele din clasele A şi B sunt decontate în funcţie de cel mai mic preţ.

Potrivitreprezentantului IMS Health, canalul de retail va înregistra un avans de 10%,iar vânzările în spitale vor continua să scadă, cu minimum 5%.

"Înaceste analize, variaţiile ratelor de schimb valutar au o influenţămajoră", a precizat Ciolan.

Vânzărileîn farmacii au înregistrat anul trecut o creştere de 22,4% în lei, la 7,6miliarde lei, în timp ce livrările în spitale s-au redus cu 2% în lei, la 1,1miliarde lei.

IMSHealth furnizează servicii de cercetare pentru industria farmaceutică şi deservicii medicale. Grupul are activităţi în peste 100 de ţări din lume, iaranul trecut a raportat o cifră de afaceri de 2,2 miliarde dolari.

Rapoartelecompaniei sunt realizate pe baza preţurilor la medicamente la intrarea înfarmacii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-09-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray