2020-02-19 20:09

Încă un bebeluş rănit în incendiul de la Giuleşti a murit la Spitalul "Grigore Alexandrescu"

 |  11:51
Încă un bebeluş rănit în incendiul de la Giuleşti a murit la Spitalul "Grigore Alexandrescu"

Încă un bebeluş rănit în incendiul care a avut loc, luniseară, la maternitatea Giuleşti din Capitală a murit, în noaptea de miercurispre joi, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", ridicândastfel numărul deceselor la cinci.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului, Raluca Alexandrescu,a declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre un bebeluş aflat în starefoarte gravă şi care era intubat. "Este unul dintre bebeluşii cu arsuri pemai mult de 70 la sută din suprafaţa corpului şi arsuri de căi respiratorii şicare mai suferise un stop cardio-respirator în urmă cu două zile", a spus aceasta.

Bebeluşul este cel despre care familia fusese anunţatăeronat că a decedat. Potrivit medicului Raluca Alexandru, părinţii bebeluşuluiau fost anunţaţi încă de miercuri noapte despre decesul acestuia, dar nu a vrutsă precizeze dacă este vorba despre copilul declarat miercuri decedat dintr-oeroare.

Preotul Spitalului "Grigore Alexandrescu" aconfirmat că este vorba despre bebeluşul despre care familia fusese anunţatăeronat, miercuri dimineaţă, că a decedat.

Părinţii au trecut prin emoţii inimaginabile cândreprezentanţi ai Poliţiei Capitalei i-au anunţat că bebeluşul lor a murit şi cătrebuie să facă actele de constatare a decesului.

Disperaţi, oamenii s-au dus la Spitalul "GrigoreAlexandrescu", unde fusese transferat micuţul, pentru a afla ce s-aîntâmplat. Acolo s-au întâlnit cu preotul unităţii sanitare, care botezase toţibebeluşii cu o seară înainte. Spre uimirea părinţilor, acesta i-a anunţat căieşise recent din salonul nou-născuţilor şi că fiul lor este în viaţă.Ulterior, medicii le-au confirmat părinţilor că este vorba despre o greşeală şică micuţul nu murise.

Bebeluşul s-a născut luni, 16 august, şi pentru că a fostnăscut prematur şi avea greutate mică, a fost dus în Secţia de TerapieIntensivă, unde, câteva ore mai târziu s-a produs incendiul.

Părinţii au putut să îşi vadă copilul cu câteva oreînainte să se stingă din viaţă. Familia va putea să îl înmormântezecreştineşte, pentru că bebeluşul fusese botezat de preotul de la Spitalul"Grigore Alexandrescu".

Primii trei bebeluşi au murit, luni seară, în timpulincendiului şi exploziei de la Giuleşti, având probleme cardiorespiratorii, iaraltul a decedat marţi.

Explozia produsă în Secţia Terapie Intensivă de laMaternitatea Giuleşti ar fi fost declanşată de un scurtcircuit, probabil de lao improvizaţie de alimentare a aerului condiţionat, respectiv de la neizolareaa două fire. Conexiunea respectivă trecea prin spatele unui dulap din lemncare, din cauza căldurii, s-a încins şi în final a început să ardă mocnit, ceeace a declanşat incendiul.

Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, profesordoctor Dan Enescu, a declarat că la arsurile de 50 la sută pe corp se adaugă 15la sută arsuri ale căilor respiratorii superioare, astfel că şansele desupravieţuire ale copiilor sunt minime. Mai mult, patru dintre bebeluşi, cuarsuri pe 70-80 la sută din suprafaţa corpului sunt intubaţi, declara DanEnescu.

După explozia din maternitatea Giuleşti au fost evacuate113 persoane, dintre care 60 sunt femei şi 53 copii fiind transportaţi înspitalele municipalităţii. Liniile de gardă de la Spitalul Grigore Alexandrescuau fost dublate şi au fost aduse echipamante din alte spitale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-08-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine