2020-02-24 07:45

Incendiu la rafinăria Petrotel-Lukoil din Ploieşti, ISU spune că nu există pericol de explozie

 |  22:09
Incendiu la rafinăria Petrotel-Lukoil din Ploieşti, ISU spune că nu există pericol de explozie

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă seară, în incintarafinăriei Petrotel-Lukoil din Ploieşti,pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova care se aflăla faţa locului afirmând că nu există pericol de explozie şi că nicio persoanănu a fost rănită.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că incendiulse manifestă la o clădire situată în curtea rafinăriei şi că mai multe echipajede pompieri au fost mobilizate la faţa locului.

Ea a precizat că, potrivit pompierilor care participă la intervenţie, nuexistă pericol de explozie întrucât în zona în care se manifestă incendiul nusunt depozitate produse petroliere.

Conform sursei citate, flăcările au cuprins materialul izolant al clădirii,care urma să fie dată în folosinţă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că, după o acţiune care a durat o oră şi40 de minute, cei 40 de pompieridin cadrul ISU Prahova au reuşit să stingă flăcările din interiorul clădiriisituate în incinta rafinăriei Petrotel Lukoil din Ploieşti.

Intervenţia pompierilor continuă, însă, întrucât flăcările, care auizbucnit la etajul opt al clădirii cu zece etaje, s-au extins până la ultimuletaj, iar acoperişul imobilului arde mocnit. În aceste condiţii, pompierii auînceput să decoperteze acoperişul clădirii, a precizat reprezentantul ISUPrahova.

Incendiul a izbucnit sâmbătă seară, la o clădire cu zece etaje situată încurtea rafinăriei Petrotel-Lukoil din Ploieşti,fără a exista victime, iar mai multe echipaje de pompieri au fost mobilizate lafaţa locului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)Prahova afirma că incendiul a cuprins o suprafaţă de aproximativ 200 de metripătraţi din clădire, care nu era folosită şi urma să fie dată în folosinţă.

Reprezentantul ISU a mai spus că la momentul izbucnirii flăcărilor înclădirea respectivă nu se afla nicio persoană. De asemenea, nu a fost necesarăevacuarea muncitorilor aflaţi în rafinărie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine