2020-02-24 08:22

Incendiul de la groapa de gunoi a Braşovului s-a reaprins, întreg oraşul este acoperit de fum

 |  15:44
Incendiul de la groapa de gunoi a Braşovului s-a reaprins, întreg oraşul este acoperit de fum

Incendiul dela groapa de gunoi a municipiului Braşov s-a reaprins sâmbătă noaptea,cuprinzând întreaga suprafaţă a gropii, iar echipaje ale Inspectoratului pentruSituaţii de Urgenţă intervin pentru ca focul şi fumul să fie diminuate.

ŞefulInspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, colonel Ioan-StelianRechiţean, a declarat că echipaje ISU încearcă să ţină focul sub control,precizând că deşi incendiul a fost stins sâmbătă după-amiază, acesta s-areaprins sâmbătă noaptea.

"Separe că de ce ne temeam nu am scăpat, deoarece după ce focul a fost stinssâmbătă, acesta s-a reaprins sâmbătă noaptea şi a cuprins întreaga suprafaţă agropii de gunoi. În acest moment nu avem altceva de făcut decât să facemefortul pentru ca fumul să fie diminuat, deoarece tot Braşovul cred că simteacest miros", a declarat corespondentului MEDIAFAX colonel Ioan-StelianRechiţean.

Rechiţeanu aafirmat că este greu de intervenit în zonă pentru că suprafaţa este foartemare, menţionând că focul se va stinge de la sine.

"Suntemla faţa locului şi am stat şi azi noapte (n.r. - sâmbătă noaptea). Pentru căacum arde toată suprafaţa cu siguranţă nu mai poate dura mult şi se va stingede la sine. Arde mocnit şi scoate mult fum, şi este destul de greu de acţionatfiind vorba de o suprafaţă foarte mare. O ploaie ne-ar fi ajutat mai mult, darnu a fost să fie. Din păcate, în acest moment nu putem face altceva decât săaşteptăm", a mai spus Rechiţeanu.

Suprafaţacare arde este de aproximativ 10.000 de metri pătraţi.

Incendiul lagroapa de gunoi din municipiul Braşov a izbucnit, vineri, pompierii reuşind săstingă focul abia sâmbătă după-amiază. Ulterior, incendiul s-a reactivat, deşila faţa locului au rămas mai mulţi lucrători ai ISU Braşov care să monitorizezezona.

Din cauza incendiului,Braşovul este acoperit de un nor gros de fum, iar mirosul se simte în aproapetoate cartiere oraşului, însă cei mai afectaţi sunt locuitorii din cartierulTriaj, aflat în apropierea gropii de gunoi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine