2019-10-15 19:44

INCIDENT LA MITING. Sindicaliştii au încearcat să treacă de jandarmi VEZI FILM

 |  15:48
INCIDENT LA MITING. Sindicaliştii au încearcat să treacă de jandarmi VEZI FILM

Mai mulţisindicalişti au încercat să rupă gardurile şi să treacă de cordonul format dejandarmi. Ei s-au retras însă repede în momentul în care au fost întăriterândurile forţelor de ordine, transmite Realitatea.net.

Mai mulţi sindicalişti s-auîmbrâncit cu jandarmii din faţa Palatului Parlamentului. Incidentul a pornit înmomentul în care protestatarii au împins puţin gardurile, iar jandarmii aucrezut că aceştia vor să treacă de ele. În urma violenţelor, filtrele de jandarmiau fost întărite, iar mulţimea s-a retras imediat.

În semn de nemulţumirepentru gestul autorităţilor de a majora numărul scutierilor, participanţii la proteste care au început săscandeze: "Jandarmii sunt cu noi".

Un profesor din DrobetaTurnu Severin, care participă la mitingul de astăzi, a declarat la RealitateaTv că nu a fost o instigare la violenţă ci au vrut numai să atragă atenţia căau ajuns în pragul disperării.

"Era mai mult de atragere a atenţiei! A fost oîncercare disperată de a atrage atenţia că trebuie să plece acest Guvern", a declarat profesorul.

O femeie care a participatla miting a amintit de ce au ieşit oamenii în stradă.

"Avemsalarii de mizerie. Lucrez la Primăria Municipiului Adjud. Să vină domnul Bocîn locul meu şi eu mă duc în locul domnului Boc. Dacă aş fi acolo, aş face caoamenii să trăiască nu decent, ci civilizat", a explicatfemeia.

De altfel protestatarii auavut pancarte inscripţionate cu "Iaduleste gol, toţi diavolii sunt în Guvernul Boc".

Profesorul din DrobetaTurnu Severin susţine că cei aproximativ 30.000 de participanţi la miting nu sesimt intimidaţi de jandarmi. "Nu ne considerăm intimidaţi. Sunt în aceeaşi găleată cu noi.Oamenii aceştia trebuie să îşi facă datoria, ei fac parte din cei care trebuiesă păstreze liniştea şi ordinea. Dar dacă se va ajunge la o criză de violenţăsigur nu ar face faţă la o asemenea mulţime", a explicatprofesorul.

De cealaltă parte, însă,Ministerul de Interne neagă acuzaţiile care i-au fost aduse. "E ominciună. Îi recomand domnului Ponta să devină un om serios, dacă vrea săconducă", spune ministrul de Interne, Traian Igaş.

Mii de bugetari din toatecolţurile ţării participă astăzi la mitingul organizat în Capitală. Oameniisusţin moţiunea de cenzură şi cer schimbarea actualului Guvern.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray