2020-08-10 12:22

Înrăutăţirea sănătăţii lui Putin anulează vizita premierului nipon în Rusia

 |  11:52
Înrăutăţirea sănătăţii lui Putin anulează vizita premierului nipon în Rusia

Primul ministru al Japoniei, Yoshihiko Noda, şi-a anulat vizita în Rusia 'din cauza stării de sănătate' a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Anularea evenimentului a fost decisă la cererea Moscovei, care a invocat o mai veche rană la coloană a liderului rus.

În ultima perioadă, sănătatea preşedintelui rus este subiect al unor speculaţii intense, după ce Vladimir Putin a anulat numeroase vizite în Rusia şi în străinătate, se pare ca urmare a agravării unei răni mai vechi la coloana vertebrală.

Yoshihiko Nota ar fi trebuit să viziteze în cursul lunii decembrie Rusia, unde urma să fie primit de preşedintele rus.Premierul nipon i-a explicat vineri motivul anulării acestei deplasări primarului de Nemuro /nord/, care s-a aflat la Tokyo pentru a evoca problema insulelor Kurile de Sud, pe care Japonia le revendică de la Rusia sub numele Teritoriile de Nord. Cu această ocazie, premierul japonez a explicat că vizita sa în Rusia a fost anulată 'din cauza sănătăţii' lui Vladimir Putin, a declarat primarul Shunsuke Hasegawa.

Un purtător de cuvânt guvernamental nipon a refuzat orice comentariu pe această temă, scrie Agerpres.

Kremlinul a dezminţit vineri că preşedintele rus ar avea probleme de sănătate, afirmând că şeful statului rus se simte bine şi lucrează în regim normal.  'Nu fusese clar fixată o dată a acestei vizite. Sperăm că vizita va avea loc în a doua jumătate a lunii ianuarie', a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus.

Dmitri Peskov confirma în noiembrie că preşedintele suferă de o rană uşoară ca orice sportiv, precizând că aceasta nu va afecta în niciun caz activitatea sa. Ulterior, premierul rus Dmitri Medvedev a dat asigurări că Vladimir Putin nu are probleme ''serioase'' de sănătate. Peskov ţine să sublinieze din nou că preşedintele rus lucrează în acelaşi ritm obişnuit. 'Vă repet, el lucrează ca şi înainte şi va continua să lucreze în acelaşi ritm. Dar nu intenţionează să-şi abandoneze activităţile sale sportive şi de aceea, ca orice sportiv, poate suferi un pic de durere de spate, sau de mână, sau de picior, dar aceasta nu i-a afectat capacităţile sale de lucru', a declarat purtătorul de cuvânt.

Moscova a confirmat miercuri o vizită la 3 decembrie a lui Vladimir Putin în Turcia, vizită ce fusese amânată la începutul lunii octombrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639583-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz