2019-08-23 07:42

Întâlnirea dintre Băsescu şi Boc de la Cotroceni s-a încheiat

 |  16:33
Întâlnirea dintre Băsescu şi Boc de la Cotroceni s-a încheiat

Întâlnireadintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc, care a avut locduminică la Palatul Cotroceni, s-a încheiat, tema discuţiilor fiiind legată desituaţia Ministerului Finanţelor.

PremierulBoc a ajuns la Cotroceni în jurul orei 12.00, neînsoţit de coloană oficială şia plecat înainte de ora 16.00.

La aceastăîntâlnire presa nu a avut acces.

PreşedinteleTraian Băsescu a declarat, duminică, la Pro TV, că în cursul zilei va avea oîntâlnire cu premierul, pentru discuţii legate de situaţia de la MinisterulFinanţelor, opinând că Garda Financiară, care are sarcina de a urmări actecriminale, ar trebui mutată la Ministerul de Interne.

"Mişcareade la Ministerul Finanţelor mi-a atras atenţia asupra unui lucru care trebuiediscutat. Vă pot spune că azi am o întâlnire cu premierul pentru discuţii peaceastă temă. Spre exemplu, 30 oameni. Vin şi mă întreb: ce caută GardaFinanciară la Ministerul de Finanţe, când ea are, în principal, sarcina săurmărească acte criminale, deci acţiuni penale. Trebuie mutată probabil laMinisterul de Interne. De ce stăm cu recuperarea creanţelor către stat la unsistem ancrasat şi de multe ori corupt? De ce nu dăm la executoriijudecătoreşti recuperarea creanţelor", a declarat Traian Băsescu.

El aprecizat că se gândeşte la executori judecătoreşti şi firme private autorizate.

"Unuiexecutor judecătoresc îi spui: ai 10% din recuperări. Vă asigur că va fi multmai eficient", a conchis şeful statului.

PreşedinteleTraian Băsescu a mai declarat, la Pro TV, că fostul ministru al FinanţelorGheorghe Pogea i-a ascuns premierului existenţa sistemului de acordare astimulentelor, menţionând că Emil Boc a aflat de acesta o dată cu scandalul dela Finanţe.

Sute deangajaţi din Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală(ANAF) au declanşat miercuri un protest spontan, nemulţumiţi că nu aprimit înultimele două luni stimulente financiare. Ulterior, protestul s-a extins lanivelul întregii ţări.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-11-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray