2020-02-16 20:56

Intervenţie a salvamontiştilor pentru recuperarra a doi turişti căzuţi într-o râpă în Bucegi

 |  18:53
Intervenţie a salvamontiştilor pentru recuperarra a doi turişti căzuţi într-o râpă în Bucegi

Doi turişti care practicau alpinismul în Valea Albă din masivul Bucegis-au dezechilibrat şi au căzut într-o râpă, rănindu-se grav, iar la oratransmiterii acestei ştiri mai multe echipaje de la Salvamont Buşteni plecaserăîn căutarea lor.

Potrivit şefului ServiciuluiSalvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvamontiştii au fost solicitaţi săintervină sâmbătă după-amiază pe Valea Albă din masivul Bucegi, unde doiturişti care urcau un perete de stâncă s-au dezechilibrat şi au căzut într-orâpă.

Haiduc a declarat corespondentului MEDIAFAX că o a treia persoană carese afla în zonă a solicitat intervenţia salvamontiştilor, precizând că cei doisunt grav răniţi şi că se află în zona cunoscută sub denumirea de"Albişoara turnurilor".

Mai multe echipaje de la Salvamont Buşteni au plecat în căutarea celordoi, Gheorghe Haiduc precizând că primul echipaj ar putea ajunge la răniţi înaproximativ o oră, o oră şi jumătate.

Şeful Salvamont Buşteni apreciază că operaţiunea de recuperare a celor doirăniţi va fi una foarte dificilă, întrucât zona în care se află este foarteaccidentată şi nu permite intervenţia unui elicopter care să-i poată lua pe ceidoi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-03-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine