2020-03-30 17:07

Inundaţii în zece localităţi din judeţul Covasna, aproximativ 230 de gospodării afectate VEZI FILM

 |  10:12
Inundaţii în zece localităţi din judeţul Covasna, aproximativ 230 de gospodării afectate VEZI FILM

Zece localităţi dinjudeţul Covasna au fost inundate în urma ploilor torenţiale căzute duminică, unprim bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) arătând că aufost afectate aproximativ 230 de gospodării, apa întrând în 130 de case.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii deUrgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj, a declarat, luni, că un prim bilanţ aratăcă în urma ploilor torenţiale de duminică zece localităţi din judeţ au fostafectate de inundaţii, între care şi municipiul Sfântu Gheorghe, cele mai mariprobleme fiind în comunele Ozun şi Sita Buzăului.

Potrivit sursei citate, în total, în cele zece localităţi, aufost afectate de viituri aproximativ 230 de gospodării, dintre care 130 de caseau fost inundate.

Primarul comunei Ozun, Raduly Istvan, a declarat, luni, căpârâul Lisnău a ieşit din matcă, duminică seară, din cauza ploilor abundente,fiind inundate aproximativ o sută de gospodării din satele Lisnău şi LisnăuVale, apa intrând şi în câteva case.

Raduly Istvan a precizat că viiturile au afectat mai multepoduri din localităţile Bicfalău, Măgheruş şi Lisnău, precum şi mai multeporţiuni de drumuri care traversează zonele inundate.

De asemenea, primarul din Ozun a spus că, în unele zone, apaatingea un metru, un bărbat şi un copil fiind surprinşi de viitură în timp ceîncercau să treacă, cu o căruţă, prin apă, aceştia fiind salvaţi înscurt timp.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine