2020-02-28 12:02

Învăţătoare din Caracal, în spital după ce a făcut greva foamei din cauza Guvernului

 |  15:59

O învăţătoare din Caracal, judeţulOlt, a fost internată, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce i s-a făcut răuîn condiţiile în care de la sfârşitul lunii august se află în greva foamei, însemn de protest faţă de reducerile salariale cu 25 la sută.

Cristina Irina Anghel, în vârstăde 51 de ani, învăţătoare la Şcoala Generală Nr. 2 din Caracal, a fost adusă,vineri seară, la Spitalul Municipal, după ce i s-a făcut rău din cauză că de olună refuză să mănânce, protestând, astfel, faţă de reducerile salariale dineducaţie.

Pe parcursul protestului,învăţătoarea a fost supravegheată de cadrele medicale de la Ambulanţa Caracal.

"Au venit de două ori acasăla mine cei de la Ambulanţă când mi-a fost foarte rău. Acum, însă corpul mi-acedat şi am fost dusă de urgenţă la spital unde am fost internată cumalnutriţie de gradul doi", a declarat Cristina Irina Anghel.

Ea a afirmat că va continuaprotestul, refuzând să primească tratamentul medical oferit de medicii de laSpitalul Municipal Caracal.

"Am dat o declaraţie scrisăcă nu primesc niciun fel de hrană sau medicamente aici la spital. Medicii secomportă cu mine extraordinar, însă nu vreau să iau medicamentele. Rămân încontinuare în grevă până intru în comă. De aceea mă ţin şi ei aici şi mă supraveghează,în cazul în care intru în comă să mă pună pe aparate", a mai spusînvăţătoarea.

Conducerea Spitalului MunicipalCaracal a precizat că starea de sănătate a femeii se poate înrăutăţii oricând.

"Când a fost internată avea oglicemie foarte mică. Starea de sănătate se poate agrava de la o zi la altadacă refuză în continuare hrana şi medicamentele", a declarat directorulmedical al Spitalului Municipal Caracal, medicul Alexandra Popa.

Cristina Irina Anghel a intrat îngreva foamei pe 26 august, ca formă de protest faţă de diminuărilor salariale,ea informând în acest sens Direcţia de Sănătate Publică Olt, Serviciul deAmbulanţă Olt, Spitalul Municipal Caracal, Primăria şi unitatea de învăţământunde predă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine