2020-02-18 00:40

Investitorii nu mai cred în mediul afaceri din România

 |  15:32
Investitorii nu mai cred în mediul afaceri din România

Încredereainvestitorilor în mediul de afaceri din România s-a înrăutăţit semnificativ înaceastă vară, după trei trimestre de evoluţie pozitivă, în timp ce climatul dinmediul de business s-a îmbunătăţit în regiune, cu situaţii semnificativ maibune în Rusia sau Ucraina.

"ÎnRomânia, noile măsuri de austeritate vor împinge ţara într-o nouă contracţieeconomică în acest an, iar părerea investitorilor despre mediul de afaceri s-adeteriorat pentru prima dată în acest an", transmite Reuters.

Indiceleîncrederii oamenilor de afaceri în economie a scăzut în România la 11 în lunaiulie, de la 18 în aprilie, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat odată latrei luni de Reuters şi OeKB Austria.

Lanivelul Europei Centrale şi de Est, indicele a urcat de la 21 la 23 în aceeaşiperioadă, cele mai puternice îmbunătăţiri fiind înregistrate în Ucraina (de la-11 la 10) şi Rusia (de la 25 la 35).

Polonia,singurul stat din UE care nu a intrat în recesiune în 2009, continuă să fiebine văzută de investitori, urmată de Cehia şi Rusia după calitatea condiţiilorde afaceri, aşa cum sunt văzute de respondenţii sondajului Reuters-OeKB.

Bulgariaa înregistrat de asemenea o deteriorare puternică a încrederii investitorilorîn ultimele trei luni, similară cu cea a României, pornind însă de la o bazăiniţială mai slabă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine