2020-02-28 11:36

Jandarmeria Capitalei: Aproximativ 6.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei

 |  13:33

Aproximativ6.000 de persoane, printre care sute de poliţişti şi angajaţi aipenitenciarelor, afiliaţi la confederaţia „Cartel Alfa“, protestează, azi, înPiaţa Victoriei din Capitală, potrivit estimărilor Jandarmeriei Capitalei.

MariusMilitaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a declarat că numărulprotestatarilor a depăşit deja, în jurul orei 11.00, 5.000 de persoane.

Acestaa precizat că a avut loc şi un incident, un bărbat intrând în criză epileptică.Acesta a fost luat de ambulanţă şi dus la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.

Totodată,Militaru a precizat că "jandarmii nu vor interveni în forţă în timpulprotestului".

"Primaetapă în orice acţiune este dialogul, vom încerca să-i convingem (peprotestatari, n.r.) să renunţe la dorinţa de a porni în marş, pentru că acestfel de manifestare nu există în autorizaţia lor de protest. Dar nici dacă vorpleca în marş nu vom interveni în forţă, nu este cazul", a declarat MariusMilitaru.

Înjurul orei 11.00, mii de sindicalişti ai „Cartel Alfa“ au venit în PiaţaVictoriei pentru a se alătura poliţiştilor şi angajaţilor din penitenciare careprotestau deja de o oră.

Sindicaliştiiau făcut gesturi obscene spre sediul Guvernului şi s-au întors cu spatele laclădire, spunând că este în semn de "respect".

Eiau făcut apel la toţi bucureştenii nemulţumiţi să vină alături de ei.

Funţionariipublici afiliaţi la „Cartel Alfa“ trebuiau să protesteze luni, dar ei au venitvineri în Piaţa Victoriei, astfel că acţiunea de luni a fost anulată.

Poliţiştiiadunaţi pentru a protesta în Piaţa Victoriei au cerut ca preşedintele TraianBăsescu să vină să discute cu ei, avertizând că, dacă acest lucru nu se vaîntâmpla până la ora 12.00, vor pleca, încolonaţi, spre Palatul Cotroceni.

Acestapel a fost făcut de preşedintele SNPPC, Marian Gruia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine