2020-06-04 09:22

Judecător la Curtea de Apel Iaşi, arestat pentru părtinire într-un caz de partaj

 |  14:59
Judecător la Curtea de Apel Iaşi, arestat pentru părtinire într-un caz de partaj

Ojudecătoare de la Curtea de Apel Iaşi a fost arestată pentru că a pretins 4.000de euro pentru-şi convinge colegele de complet să dea o soluţie favorabilă unuibărbat care era în proces de partaj cu fosta soţie.

Procuroriidin cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) o acuză pe Georgeta Bulig,judecător la Curtea de Apel Iaşi - Secţia civilă şi pentru cauze cu minori şide familie, de luare de mită şi trafic de influenţă.Potrivit DNA, "în perioada februarie- martie 2010, inculpata BuligaGeorgeta, judecător la Curtea de Apel Iaşi, a pretins şi primit de laînvinuitul Popescu Liviu suma de 4.000 de euro, susţinând că banii sunt pentrudouă judecătoare din cadrul Curţii de Apel Iaşi şi a pretins o altă sumă pentrusine al cărei cuantum nu l-a precizat".

BuligaGeorgeta şi celelalte două judecătoare făceau parte din completul învestit cusoluţionarea unui dosar civil referitor la partajarea pe cale judiciară abunurilor aparţinând învinuitului Popescu Liviu şi fostei sale soţii, dosarulfiind în stadiu de recurs.

Baniiau fost pretinşi pentru ca Popescu Liviu să obţină o soluţie favorabilă înprocesul de partaj ce viza, în principal, un apartament în municipiul Iaşi, unteren în judeţul Iaşi şi două autoturisme.

Încondiţiile în care Judecătoria Iaşi şi Tribunalul Iaşi constataseră că fostasoţie a învinuitului Popescu Liviu avusese o contribuţie de 90 la sută îndobândirea bunurilor comune şi îi fuseseră atribuite o mare parte din acestea,în 12 martie 2010, completul din care făcea parte Buliga Georgeta a modificatîn tot aceste hotărâri, dând câştig de cauză lui Popescu Liviu.

Ulteriorpronunţării acestei decizii, Buliga Georgeta i-a mai pretins lui Popescu Liviuîncă 1.000 euro, susţinând că banii sunt pentru una dintre membrele completuluide judecată.

În26 noiembrie 2010, Popescu Liviu a remis inculpatei suma de 1.000 de europentru colega sa de complet, acceptând pentru sine suma de 3.000 de euro pentru„ajutorul” dat în obţinerea hotărârii.

Adoua zi, judecătorul Buliga Georgeta a primit suma de 3.000 euro, ocazie cucare procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Prinhotărârea din 27 noiembrie 2010, Consiliului Superior al Magistraturii - Secţiapentru judecători a încuviinţat luarea măsurii preventive a arestării faţă demagistratul judecător Buliga Georgeta.

Inculpateii s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6alin. 3 Cod de procedură penală.

Duminică,procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pe o perioadă de 24 deore, iar luni, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă ainculpatei Buliga Georgeta pe o perioadă de 29 de zile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine