2020-07-03 15:01

Kovesi, Predoiu, Blaga: Nu au existat presiuni politice în cazul Sorin Ovidiu Vântu

 |  13:48
Kovesi, Predoiu, Blaga: Nu au existat presiuni politice în cazul Sorin Ovidiu Vântu

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, ministrulJustiţiei, Cătălin Predoiu, şi ministrul Internelor, Vasile Blaga au refuzat săcomenteze cazul Sorin Ovidiu Vîntu, arestat preventiv pentru favorizareainfractorului, spunând doar că nu au existat presiuni în instrumentarea acestuicaz.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că toate informaţiile despre extrădarea luiNicolae Popa au fost făcute publice şi că autorităţile române au făcut onouă cerere de extrădare în 6 septembrie.

Întrebat de televiziuni despre apariţia interceptărilor din dosar în presă,procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a spus că nu doreşte săcomenteze cazul, subliniind doar că discuţiile care au apărut în presă, întreSorin Ovidiu Vîntu şi Nicolae Popa sunt pasaje din referatul cu propunerea dearestare preventivă.

Kovesi a adăugat că nu au existatniciun fel de presiuni asupra procurorilor care instrumentează dosarul.

La rândul său, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a spuscă nu au au existat presiuni politice, la fel cum nu există în niciun caz.

Cei trei demnitari, aflaţi luni, la Forumului internaţional al procurorilorprivind lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere, au răspunsîntrebărilor reporterilor, după ce au deschis lucrările reuniunii.

,ca urmare a deciziei Tribunalului Bucureşti, care a emis un mandat, subacuzaţia de favorizare a infractorului, omul de afaceri contestând la Curtea deApel hotărârea, instanţa urmând să se pronunţe săptămâna aceasta asupralegalităţii măsurii preventive.

Concret, Vîntu este acuzat că l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa, un condamnatla 15 ani de detenţie pentru infracţiuni economice, prins de autorităţilejudiciare în Jakarta. În dosarul în care Popa a fost condamnat la detenţie,iniţial şi Vîntu a fost acuzat, însă, ulterior, procurorii l-au scos de suburmărire penală.

Popa desfăşura activităţi economice în Indonezia, având o firmă şi locuiaîntr-o casă pe malul mării, în insula Bali, susţin surse judiciare.

Preşedintele Indoneziei a admis cererea de extrădare alui Popa, încă din 25 august.

Într-o convorbire telefonică, interceptată de autorităţile judiciare, Popai-a sugerat lui Vîntu că ar putea trăi cu 200.000 de euro pe an în Indonezia,bani transmişi, prin conturi, de omul de afaceri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz