2020-02-21 18:18

Legea ANI reintră în dezbaterea plenului

 |  19:18
Legea ANI reintră în dezbaterea plenului

Comisiajuridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu unanimitate de voturi,forma proiectului legii ANI care va intra în dezbaterea plenului, în sesiuneaextraordinară din 16 august, în actul normativ fiind reintroduse prevederilerespinse anterior de către Senat.

La şedinţacomisiei a fost prezent, pentru prima parte a dezbaterilor, şi premierul EmilBoc, care a declarat că Guvernul susţine forma actului normativ adoptat decătre Camera Deputaţilor şi a solicitat deputaţilor reintroducerea în lege aprevederilor respinse de Senat.

Comisiajuridică a Camerei a stabilit reintroducerea în Legea ANI a termenului de treiani în care Agenţia poate face verificări, precum şi reintroducerea prevederiireferitoare la o singură declaraţie de avere, aşa cum a solicitat, în punctulsău de vedere, susţinut în faţa Comisiei, premierul Emil Boc.

De asemenea,deputaţii din comisie au decis să instituie obligativitatea de a-şi depune şipublica declaraţiile de avere pentru liderii de sindicat şi membrii CES,asemenea parlamentarilor, primarilor şi celorlalte categorii supuse acesteiprevederi.

CurteaConstituţională a decis, în 19 iulie, că este neconstituţională legea adoptatăde Parlament privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilorpublice, pentru modificarea şi completarea Legii 144/2007 privind înfiinţarea,organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine