2020-02-26 19:24

Lider sindical: Boc a renunţat, ca şi Băsescu, la protecţia Poliţiei

 |  14:09

PremierulEmil Boc a decis să renunţe la protecţia Poliţiei şi Jandarmeriei, hotărârecomunicată acestora la întoarcerea de la New York, a declarat, duminică,liderul sindical al poliţiştilor, Florian Ioniţă.

Şipreşedintele Traian Băsescu a dat dispoziţie ca efectivele MinisteruluiAdministraţiei şi Internelor să nu mai participe la asigurarea protecţiei sale,începând de vineri, ora 17.00, decizia fiind luată în contextul participarii unorangajaţi ai ministerului la marşul ilegal de protest.

Surseoficiale au menţionat că decizia a fost luată în contextul participării unorangajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor la un marş desfăşurat cuîncălcarea prevederilor legale în vigoare.

Informaţiaa fost confirmată de purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan.

Serviciiledin subordinea MAI implicate în acţiuni de protecţie a preşedintelui suntJandarmeria, Poliţia şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, însă toateacestea acţionau sub coordonarea SPP, care, în urma deciziei de vineri aşefului statului, le-ar putea prelua atribuţiile.

Sindicaliştii"Cartel Alfa", confederaţie la care sunt afiliaţi şi poliţişti, auparticipat, vineri, la un miting în faţa Palatului Victoria. După aproximativdouă ore de protest, în jurul orei 12.30 aceştia au pornit într-un marşspontan, neautorizat, spre Palatul Cotroceni, nemulţumiţi că preşedinteleTraian Băsescu nu a venit să stea de vorbă cu ei, aşa cum i-au solicitat.Aproximativ 6.000 de protestatari au pornit în marş, însă pe drum li s-aualăturat alte 1.500-2.000 de persoane, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

Ajunşilângă intrarea oficială a Palatului Cotroceni, către platoul unde şefuluistatului i se dă onorul în cadrul festivităţilor oficiale, manifestanţii auaruncat cu sticle, cu caschete şi lumânări şi au început să strige "ieşiafară javră ordinară".

Ceiaproximativ 8.000 de protestatari, majoritatea poliţişti şi angajaţi dinsistemul penitenciar, care au participat la mitingul neautorizat din faţaPalatului Cotroceni din Capitală, i-au cerut preşedintelui Traian Băsescu săvină să discute cu ei. O delegaţie a fost primită la discuţii de un consilierde stat, care le-a transmis mesajul preşedintelui. Şeful statului,prevalându-se de faptul că are de-a face tocmai cu oameni ai legii care încalcălegea, a refuzat dialogul, astfel că delegaţia s-a văzut nevoită să iasă şi săducă mai departe mesajul, către mulţime.

Mitinguls-a încheiat fără incidente, în jurul orei 16.30, după ce liderii "CartelAlfa" le-au propus protestatarilor să se retragă şi să revină la PalatulCotroceni în 7 octombrie, când va fi organizat mitingul de Ziua Internaţionalăa Muncii Decente.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine