2020-02-24 14:56

Lider sindical: Până nu vine preşedintele Traian Băsescu la discuţii, nu plecăm de la Cotoceni

 |  17:15

Vicepreşedintele"Cartel Alfa" Toader Paraschiv, care a participat la discuţiile de laPalatul Cotroceni, a declarat că protestul nu va fi încheiat până când preşedintelenu va veni să discute cu ei, precizând că nu vrea să îşi imagineze ce s-arputea întâmpla dacă şeful statului nu va veni astăzi.

ToaderParaschiv le-a spus protestatarilor că a discutat cu consilierii Pişcociu şiCrişan, dar că delegaţia care a participat la negocieri a cerut ca preşedinteleTraian Băsescu să vină la discuţii, pentru că altfel ei nu pleacă din faţasediului Preşedinţiei.

El a maispus că liderii sindicali care au participat la discuţii le-au comunicat celordoi consilieri că dacă nu sunt specialişti în problemele invocate, să-l chemepe preşedinte.

Laîntrebarea sindicaliştilor unde este Traian Băsescu, cei doi consilieri ar firăspuns că nu cunosc dacă acesta este în Palatul Cotroceni, le-a mai spusParaschiv participanţilor la protest.

"Vremsă arătăm neputinţa preşedintelui. Să ceară demisia primului-ministru. Oridemisia, ori să vină cu măsuri coerente, nu să rezolve problemele pe sub uşă, cuconsilieri care nu au habar de legislaţie", a afirmat Toader.

Liderulsindical a mai spus că ar fi aflat că şeful statului este dispus să discute cuei abia săptămâna viitoare, însă ei nu acceptă acest lucru şi îi cer să vină astăzila discuţii.

Întrebat cevor face protestarii dacă preşedintele Traian Băsescu nu vine să discute cu ei,Paraschiv a răspuns: "Nici nu vreau să mă gândesc la acest lucru".

În legăturăcu amenzile pentru organizarea acestei acţiuni, liderul sindical a spus că dacăar fi să se analizeze legalitatea protesului comparativ cu legalitateanegocierilor privind Legea salarizării unice, atunci şi acţiunea de vineri estelegală.

Lideriisindicali ai celor 8.000 de participanţi la marşul spontan până la PalatulCotroceni, care au permis şi organizat acţiunea, vor fi amendaţi de Jandarmeriecu sume între 1.000 şi 10.000 de lei.

MariusMilitaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a declarat, vineri,că liderii sindicali responsanbili de pornirea sindicaliştilor în marş spontanspre Palatul Cotroceni vor fi sancţionaţi pentru nerespectarea protocolului încaz de manifestaţie.

MinistrulAdministraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat şi el, vineri, la Târgu-Mureş,că poliţiştii care participă la protestul sindicatelor aveau de respectat niştereguli, iar organizatorii marşului spontan vor răspunde legal.

"Eiaveau de respectat nişte reguli. Este prima manfestaţie la care se încalcăaceste reguli. Nu este nici o problemă, cei care au organizat marşul vor fitraşi la răspundere în faţa legii.

Întrebat cear putea face şeful statului în acest caz, Blaga a răspuns că nu este oproblemă a preşedintelui.

Vasile Blagaa declarat, vineri, la Bistriţa, întrebat ce vrea să le spună poliţiştilor careau ieşit în stradă nemulţumiţi de diminuarea cu 25 la sută a salariilor, căsalariile în Poliţie nu sunt mari, dar comparativ cu restul bugetarilor nu suntcele mai mici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine