2020-08-04 21:04

Liderul clanului Ghenosu, ridicat de DIICOT

 |  13:54
Liderul clanului Ghenosu, ridicat de DIICOT

Direcţia deInvestigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)l-a ridicat, vineri, pe Florin Pârjol, zis Ghenosu, el urmând a fi audiat deprocurori, informează surse judiciare.

FlorinPârjol, în vârstă de 24 de ani, este acuzat pentru şantaj, faptă comisă înPloieşti.

El estecunoscut în mediile interlope ca o persoană deosebit de violentă şipericuloasă, fiind suspectat de comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă,proxenetism, ultraj contra bunelor moravuri sau spălare de bani, săvârşite atâtîn ţară, dar şi în străinătate.

În 15septembrie, Judecătoria Târgovişte l-a condamnat pe Ghenosu la un an închisoarepentru loviri şi alte violenţe şi la patru ani pentru tulburarea liniştiipublice, contopind această pedeapsă cu alta, dată de o instanţă franceză, şistabilind executarea a şapte ani de către acuzat.

Prinsentinţa Judecătoriei Târgovişte, Pârjol a fost condamnat la pedeapsa de un anînchisoare pentru loviri sau alte violeţe şi la patru ani închisoare pentruultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea odinii şi liniştii publice.

În bazaarticolului 36, alineatele 1 şi 3 Cod penal, pedepsele au fost contopite cu ceade şapte ani aplicată prin hotărârea judecătorească, pronunţată de Tribunalulde Mare Instanţă din Nice, inculpatului fiindu-i stabilită o pedeapsărezultantă de şapte ani de închisoare.

FlorinPârjol fusese condamnat în anul 2003, în Franţa, la şapte ani de închisoare.

Numele luiFlorin Pârjol, zis Ghenosu, a intrat recent în atenţia mass-media după ce unpoliţist din Târgovişte, Codruţ Oprea, a fost lovit cu o sticlă în cap,ajungând în comă la spital. Agresorul este un tânăr de 22 de ani, Daniel Uţă,zis Danezu, despre care s-a spus că ar fi membru al grupării Ghenosu. Uţă afost arestat preventiv.

În aprilie2007, Florin Pârjol a fost predat autorităţilor din România, unde pe numele săuexista un mandat de arestare pentru trafic de persoane, iar jumătate de an maitârziu era pus în libertate de Tribunalul Dâmboviţa. Astfel, JudecătoriaTârgovişte l-a judecat în stare de libertate pe Pârjol.

În 14 martie2009, şapte dintre membrii grupării Ghenosu, cunoscută drept unul dintre celemai importante şi violente grupuri de crimă organizată din România, careacţiona în mai multe ţări ale Uniunii Europene, au fost puşi în libertate de uncomplet al Curţii de Apel Ploieşti, ceilalţi trei, printre care şi FlorinPârjol, rămânând atunci în arest preventiv.

Potrivitanchetatorilor, gruparea, deosebit de periculoasă, acţiona în judeţeleDâmboviţa şi Prahova, dar şi în Italia şi Spania. Anchetatorii au stabilit căgruparea era formată din 25 de persoane, majoritatea cu vârste până în 25 deani, cunoscute cu preocupări de infracţiuni din sfera criminalităţiiorganizate. Cele mai multe acţiuni ale membrilor reţelei erau violente,gruparea axându-se îndeosebi pe comiterea de infracţiuni din sferacriminalităţii informatice, spălare de bani şi, în subsidiar, camătă şi şantaj.Din aceste activităţi, membrii grupării obţineau sume mari de bani şi bunuri,respectiv autoturisme de lux, apartamente şi bijuterii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-10-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz