2019-11-15 00:13

Locuinţe evacuate la Ocna Mureş, unde s-a format un crater în urma surpării unei galerii de mină

 |  13:22
Locuinţe evacuate la Ocna Mureş, unde s-a format un crater în urma surpării unei galerii de mină

Uncrater cu diametrul de aproape zece metri s-a format, miercuri, pe un terenaflat în spatele unui supermarket din Ocna Mureş (Alba), în urma surpării uneigalerii a fostei mine de sare din localitate, iar două locuinţe au fostevacuate, în timp ce o parte din magazia supermarketului s-a prăbuşit.

PotrivitInspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, craterul s-a format,miercuri dimineaţă, pe un teren aflat în spatele unui supermarket dinlocalitatea Ocna Mureş, iar "fenomenul este cauzat de apa sub presiuneprovenită de la o sondă aparţindând societăţii Salina din Ocna Mureş care aajuns la suprafaţă, producând prăbuşirea unei foste galerii".

Conformsursei citate, craterul, care are în prezent diametrul de aproximativ zecemetri, tinde să se mărească din cauza apei sub presiune care spală marginileacestuia.

Laora transmiterii acestei ştiri, specialiştii companiei Salina Ocna Mureşintervin pentru depresurizarea sondei.

Primaruloraşului Ocana Mureş, Augustin Drăguţ, a declarat că două locuinţe aflate înapropierea zonei unde s-a format craterul au fost evacuate preventiv.

Ela spus că fisuri au apărut şi în clădirea în care îşi are sediul AministraţiaFinanciară, astfel că angajaţii au fost mutaţi temporar în două săli ale Caseide Cultură.

Drăguţa spus că gardul şi o parte din magazia supermarketului în spatele căruia s-aformat craterul s-au prăbuşit, iar structura de rezistenţă a centruluicomercial este grav afectată.

Potrivitacestuia, dacă craterul continuă să se lărgească, întreaga construcţie s-arputea prăbuşi.

Circulaţiape strada pe care se află supermarketul a fost închisă, deoarece există risculsă apară surpări şi în carosabil.

Purtătorulde cuvânt al Prefecturii Alba, Cosmin Lupu, a declarat că la Ocna Mureş urmeazăsă se întrunească Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a evaluasituaţia în teren şi a dispune măsurile care se impun.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-05-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray