2020-02-28 15:11

MAE: 93 de români vor fi repatriaţi joi, la bordul a două curse aeriene

 |  13:24
MAE: 93 de români vor fi repatriaţi joi, la bordul a două curse aeriene

MinisterulAfacerilor de Externe confirmă că joi la bordul a două curse aeriene, vor fiaduşi din Franţa 93 de cetăţeni români, repatriaţi voluntar, ca urmare amăsurilor luate de autorităţile franceze.

"Confirmămsosirea în România din Franţa a unor cetăţeni români repatriaţi voluntar.Aceştia sosesc în ţară cu zboruri comerciale,şi nu cu zboruri speciale, după următorul orar:

19.08.2010 –14 persoane; Paris/ Ch. de Gaulle – Bucureşti / Henri Coandă (orele 16.20)– 79 de persoane; Lyon – Bucureşti / Aurel Vlaicu (sosire orele 17.05)20.08.2010 – 132 de persoane; Paris/ Orly – Timişoara (sosire orele16.30)

26.08.2010 –160 de persoane; Paris/ Charles de Gaulle – TBC destinaţia din România

02.09.2010 –16 persoane; Paris/ Charles de Gaulle – Bucureşti / Henri Coandă (16.20)

16.09.2010 –11 persoane; Paris/ Charles de Gaulle – Bucureşti / Henri Coandă (16.20)

Menţionăm cătermenul de repatriere voluntară este specific dreptului administrativ francezşi nu se regăseşte în reglementările la nivel european.

Pentru ogestionare adecvată a situaţiei s-a convenit constituirea unui ComitetInterinstituţional din care să facă parte: Inspectoratul General al Politiei deFrontiera, Inspectoratul General al Poliţiei Romane, Directia ProtecţiaCopilului din MMFPS, Autoritatea Naţională pentru Romi; Reprezentanţiidesemnaţi in Comitet vor fi prezenţi şi vor acţiona potrivit competenţelor, înpunctele de frontiera, la sosirea cetăţenilor români returnaţi voluntar dinFranţa; Persoanele care se află în posesia actelor proprii de identitatevalabile vor intra in tara asemeni oricărui cetăţean care revine dinstrăinătate; În situaţia in care exista persoane fără acte de identitate se vaproceda la stabilirea identităţii, cu precizarea ca cetăţenii români pot intrain ţară si fără acte de identitate; În situaţia in care vor fi identificaţicetăţeni români, care se află în atenţia poliţiei, se vor lua măsurile legaleîn vigoare potrivit fiecărui caz in parte; La sosirea în localităţile dedomiciliu, cetăţenii repatriaţi voluntar vor fi contactaţi de cătreautorităţile responsabile in domeniul reinserţiei sociale (primării, agenţiipentru ocuparea forţei de muncă etc.)", se arată în comunicatul MAE.

Sursa citatăprecizează că trebuie făcută distincţia între evacuarea unor tabere ilegale deromi, expulzare, respectiv repatriere voluntară.

"Expulzareaînseamnă îndepartarea de pe teritoriul statului respectiv, contrar voinţeipersoanei în cauză, ca urmare a faptului că aceasta reprezintă un pericolpentru ordinea publică/sănătate publică/securitate publică. Repatriereavoluntară înseamnă îndepartarea de pe teritoriul statului respectiv, cu acordulpersoanei în cauză, care primeşte o sumă de bani. Evacuarea unor tabere ilegaleimplică îndepărtarea din tabăra amplasată ilegal, fara ca persoana sa fiecondusa la frontiera; persoana continua sa ramana pe teritoriul statuluirespectiv. Expulzarea fiind o excepţie, poate interveni numai rareori, deoareceeste o masură care comportă o gravitate deosebită. Se face de la caz la caz,după o analiză prealabilă şi cu respectarea normelor în materie", aratăMAE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-08-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine