2020-08-10 11:57

MAE a omagiat Ziua Românilor de pretutindeni

 |  17:34
MAE a omagiat Ziua Românilor de pretutindeni

Ministerul Afacerilor Externe a omagiat vineri Ziua Românilor de Pretutindeni, zi instituită printr-o lege adoptată de Parlament la iniţiativa ministrului Titus Corlăţean.

'Se împlinesc cinci ani de când, la data de 30 noiembrie, de ziua Sfântului Andrei, Apostolul românilor, sărbătorim în fiecare an Ziua Românilor de Pretutindeni. Printr-o fericită şi, în acelaşi timp, semnificativă coincidenţă, această zi precede marea sărbătoare a românităţii, Unirea cea mare de la 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Doresc să adresez cu acest prilej tuturor celor al căror nume este patronat de Sfântul Andrei un călduros La mulţi ani! De asemenea, doresc să invoc figura luminoasă a Sfântului Andrei, Apostol al românilor, într-un gând bun adresat tuturor românilor care trăiesc astăzi în afara graniţelor ţării, pe toate meridianele lumii. Fie ca Ziua Românilor de pretutindeni să ne adune pe toţi între fruntariile simbolice ale unei Românii pe care o purtăm cu toţii în sufletele noastre, oriunde ne-am afla', a declarat ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean.

MAE consideră conaţionalii de pretutindeni drept parte integrantă a poporului român, iar comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării un vector activ şi puternic de promovare a imaginii României în lume.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639583-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz