2020-02-17 23:43

MAE rus îşi rezervă dreptul de a lua măsuri după expulzarea unui diplomat rus din România

 |  19:31
MAE rus îşi rezervă dreptul de a lua măsuri după expulzarea unui diplomat rus din România

Expulzarea unui diplomat rus din Româna este un gest neprietenesc,se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului rus deExterne, care anunţă că îşi rezervă dreptul de a lua măsuri ca răspunsla această decizie.

"La Moscova această acţiune a fost primită ca fiind neprieteneascăşi nemotivată. Regretăm că, în loc să facă eforturi pentru a înlăturaaspectele negative din relaţiile ruso-române, Bucureştiul demonstreazăîncă o dată nepăsare în ceea ce priveşte misiunea urgentă de a lecorecta", se arată în comunicatul MAE rus.

"Partea rusă respinge categoric o astfel de abordare distructivă,care contravine intereselor de dezvoltare a parteneriatului întreţările noastre, aşa cum îndemnăm mereu partea română", adaugăMinisterul rus de Externe.

"Spre deosebire de secretarul I al ambasadei române la Moscova,surprins în flagrant delict având asupra sa materiale şi echipamente despionaj, care îi demonstrau deplin activităţile ilegale, diplomatul rusnu a fost implicat în nici un fel de activităţi care să justifice oastfel de decizie. Luate împreună, acestea înseamnă înveninareaintenţionată a atmosferei în relaţiile ruso-române. Am avertizatBucureştiul asupra unor astfel de acţiuni, dar, aparent, acolo nu aprevalat bunul-simţ", precizează comunicatul MAE rus.

Ministerul de Externe de la Moscova avertizează că partea română vapurta "întreaga responsabilitate pentru posibilele consecinţe". "Nerezervăm dreptul de a lua măsuri", adaugă comunicatul oficial.

Conform Interfax, reprezentanţi ai ambasadei române la Moscova aufost invitaţi, miercuri, la Ministerul rus de Externe, după ceBucureştiul a declarat persona non grata un diplomat rus aflat la postîn România, informează Interfax, în pagina electronică. Diplomaţiiromâni au refuzat să facă declaraţii la plecarea din sediul MAE rus.

Serviciul Federal de Securitate rus a anunţat, luni, că a reţinut undiplomat român, pentru spionaj, acesta fiind declarat persona non grataşi având la dispoziţie 48 de ore pentru a părăsi ţara. Ministerul deExterne român a anunţat marţi, decizia de expulzare a unui diplomat ruscu rang similar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine