2020-04-08 12:27

Mahmoud Ahmadinejad afirmă că Statele Unite au ''târât lumea în noroi''

 |  19:00

Preşedinteleiranian, Mahmoud Ahmadinejad, a lansat duminică un atac violent la adresaWashingtonului, punând în discuţie atentatele de la 11 septembrie 2001 şiafirmând că Statele Unite au "târât lumea în noroi", a anunţatsite-ul televiziunii naţionale iraniene.

"Autupeul să ne ameninţe şi afirmă că toate opţiunile sunt puse pe masă, dracu săvă ia (...), pe voi, care aţi târât lumea în noroi", a declaratpreşedintele iranian.

Statele Uniteşi Israelul, care acuză Iranul că încearcă să fabrice arma atomică, subacoperirea programului său nuclear civil, nu au exclus opţiunea militară, cuscopul stopării Iranului. Teheranul a susţinut mereu că programul său nucleareste pur civil.

"Ei (StateleUnite) au dat drumul la un câine sălbatic (Israelul) în regiune şi, sub acestpretext, jefuiesc în permanenţă regiunea", a declarat Ahmadinejad.

De asemenea,preşedintele iranian a făcut noi declaraţii cu privire la atacurile teroristede la 11 septembrie 2001.

"Avemsute de întrebări despre (atacurile) de la 11 septembrie, la care ei trebuie sărăspundă", a afirmat acesta.

"Dacăpretind că, la 11 septembrie, au fost ucise 3.000 de persoane, ei (vinovaţii)trebuie să fie găsiţi şi executaţi. Noi vă vom ajuta să-i arestaţi, dar cucondiţia să ne daţi dovezi", a continuat el.

"Subacest pretext, ne-au invadat regiunea, varsă sângele oamenilor şi fac ceea cevor", a spus Ahmadinejad. "Este mai bine să părăsiţi regiuneasinguri, pentru că, altfel, popoarele din zonă vă vor expulza, cu un şut înspate", a continuat el.

Preşedinteleiranian a adăugat că "americanii înşişi nu acceptă afirmaţiile lor".

Ahmadinejada provocat un scandal, luna trecută, afirmând că Statele Unite ar fi fostimplicate în atentatele de la 11 septembrie 2001, într-un discurs susţinut înfaţa Adunării Generale a ONU, pe care preşedintele american, Barack Obama, l-acalificat drept incitare la ură.

PreşedinteleParlamentului iranian, Ali Larijani, a criticat, de asemenea, Statele Unite,calificând drept o "copilărie" hotărârea preşedintelui Obama de aîngheţa averile aparţinând unui număr de opt lideri iranieni, între care treiactuali miniştri, pe care aceştia le-ar putea deţine pe teritoriul american, şide a refuza să le acorde vize de călătorie în Statele Unite.

Este vorbadespre sancţiuni împotriva unor lideri iranieni acuzaţi de grave încălcări aledrepturilor omului, în legătură cu alegerile prezidenţiale contestate din iunie2009, în urma cărora actualul lider iranian conservator a fost reales şi careau provocat violenţe sângeroase.

"Hotărâreaamericană (...) este atât de mizerabilă, încât o putem compara cu o copilăriepe scena internaţională", a declarat Larijani, potrivit agenţiei Irna.

"Văsfătuiesc să blocaţi averile tuturor liderilor iranieni, pentru a vă oferi(astfel) un pic de tranchilizant, după eşecurile succesive pe care le-aţisuferit în regiune", a adăugat el.

Ministruliranian al Afacerilor Interne, Mostapha Mohammad Najar, vizat de acestesancţiuni, a luat peste picior hotărârea americană, afirmând că o"asemenea acţiune naivă este semnul absenţei echilibrului în politicaexternă şi (...) al confuziei oficialilor americani".

"Eu nuam avut niciodată bunuri în Statele Unite şi nu am avut niciodată intenţia să mergîn Statele Unite", a subliniat el.

Alţi doilideri iranieni au criticat, sâmbătă, sancţiunile americane luate împotrivalor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine